Συναγερμός στο Ηράκλειο: Καταγγελία για απόπειρα αρπαγής παιδιού

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021, 13:30
Συναγερμός στο Ηράκλειο: Καταγγελία για απόπειρα αρπαγής παιδιού

Αναστάτωση στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου έχει προκαλέσει η νέα καταγγελία ενός ανήλικου παιδιού ότι άγνωστος άνδρας το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής το πλησίασε και του ζήτησε να τον ακολουθήσει την ώρα που αναχωρούσε από το σχολείο του.

Το παιδί, το οποίο φοιτά στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού, δεν υπάκουσε στις προτροπές του άγνωστου άνδρα και έτρεξε γρήγορα για το σπίτι του, το οποίο βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πέρα.

Ενημέρωσε αμέσως τους γονείς του για το περιστατικό και εκείνοι με τη σειρά τους τον διευθυντή του Δημοτικού που βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού.

Σύμφωνα με το cretapost, το πρωί του Σαββάτου γονείς και διευθυντής του σχολείου μετέβησαν στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου προκειμένου να ενημερώσουν την αστυνομία για το απίστευτο αυτό περιστατικό.

Ο διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε τους γονείς όλων των τμημάτων προκειμένου να μιλήσουν στα παιδιά τους ώστε να ξέρουν πώς να ενεργήσουν σε τέτοιες ανάλογες περιπτώσεις.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου ερευνούν με πολλή προσοχή την καταγγελία και αναζητούν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην ταυτότητα του δράστη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι γονείς πρέπει να φροντίζουν κάθε παιδί να γνωρίζει:

-Το όνομά του και τη διεύθυνσή του.

-Να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο.

-Να καλεί το «100» σε περίπτωση ανάγκης.

-Να απευθύνεται για βοήθεια μόνο σε αστυνομικούς ή σε γνωστά άτομα.

-Να μην μπαίνει σε αυτοκίνητο ή να ακολουθεί οποιοδήποτε άτομο χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών του.

-Σε περίπτωση ανάγκης να απευθύνεται σε άτομα που του έχει υποδείξει η οικογένειά του ότι είναι της εμπιστοσύνης της, π.χ. σε συγγενείς ή φίλους.

-Να μην απαντά όταν χτυπούν την πόρτα και οι γονείς δεν είναι στο σπίτι και ποτέ να μην- λέει σε κάποιον στο τηλέφωνο ότι είναι μόνο του.

-Να μη δέχεται «δώρα» που προσφέρουν άγνωστοι.

Πηγή: Cretapost

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021, 13:37