Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο πραγματοποίησε αντιπροσωπεία καθηγητών για το ζήτημα της διαθεσιμότητας. Συγκεκριμένα, περί τις 13.00 τετραμελής αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Θ. Κοτσιφάκη, πέρασε την κεντρική πύλη του υπουργείου, προκειμένου να συναντηθεί με τον κ. Κ. Αρβανιτόπουλο.

Έξω από το υπουργείο συγκεντρώθηκαν περίπου 70 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνάντηση διήρκησε μία ώρα και σύμφωνα με την αντιπροσωπεία ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι οι περίπου 200 εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα δεν θα απολυθούν.

Σύμφωνα με τον κ. Κοτσιφάκη, ο κ. Αρβανιτόπουλος τους ανέφερε πως τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον κ. Σαμαρά, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και τους έδωσε νέο ραντεβού για το απόγευμα της ίδιας ημέρας, για να τους ανακοινώσει τα όσα θα αποφασιστούν κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Η ΟΛΜΕ, στο πλαίσιο της συνάντησης, κάλεσε σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι, ενώ κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας ως τις 2 το μεσημέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας και την Πέμπτη , αλλά η συνάντηση διακόπηκε όταν ο υπουργός αποχώρησε λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων με περίπου 30 εκπαιδευτικούς να παραμένουν στο αμφιθέατρο του υπουργείου και να αποχωρούν τη νύχτα ύστερα από παρέμβαση της αστυνομίας.

Την Πέμπτη πρωί καθηγητές της ΟΛΜΕ είχαν κάνει συμβολική κατάληψη στο πολιτικό γραφείο του κ. Αρβανιτόπουλου στον Πειραιά, ενώ αργότερα προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη και του υπουργείου.

Διαβάστε επίσης: Έφοδος των ΜΑΤ στο υπ. Παιδείας Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014, 01:18

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης