Η καταπολέμηση του παραεμπορίου με την εκ νέου ενεργοποίηση του συντονιστικού κέντρου για την αντιμετώπισή του (ΣΥΚΑΠ), η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές μόνο έπειτα από απόφαση των εμπορικών συλλόγων, βελτιώσεις στο πλαίσιο της επαγγελματικής στέγης και η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, με το αιτιολογικό ότι δεν έχουν προσφέρει τίποτα στην αγορά, ήταν τα θέματα που έθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης στον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή Αντώνη Παπαδεράκη.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ζήτησε από τον γενικό γραμματέα την ενεργοποίηση του «Παρατηρητηρίου Εμπορίου», καθώς αποτελεί την πιο οργανωμένη και συστηματική βάση παρακολούθησης και καταγραφής των εξελίξεων στο εμπόριο και στη χώρα και ιδανικό εργαλείο για τη χάραξη πολιτικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός των παραπάνω, συζητήθηκε επίσης η πρόταση της Συνομοσπονδίας για τη δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας Μικρών Επιχειρήσεων, για τη χορήγηση «μικροδανείων».

Ακόμη, ο κ. Κορκίδης παρέδωσε στον κ. Παπαδεράκη ενημερωτικό σημείωμα με στοιχεία για τα «κόκκινα» δάνεια, τα οποία ανέρχονται συνολικά σε περίπου 85 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 27,5 δισ. είναι στεγαστικά, τα 12 δισ. καταναλωτικά και τα 45 δισ. ευρώ επιχειρηματικά, που αυξάνονται κατά περίπου 400 εκατομμύρια μηνιαίως.

Η ΕΣΕΕ πρότεινε προς τον γενικό γραμματέα ειδικές ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων με ευεργετικές διαδικασίες για τους απόρους και τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη, ο κ. Κορκίδης κατέθεσε στον κ. Παπαδεράκη τον Εμπορικό Οδικό Χάρτη για Ανάπτυξη με Απασχόληση και σχετικό πίνακα με τα άμεσα και έμμεσα μέτρα που έπληξαν κατά τη διάρκεια της κρίσης τον εμπορικό κόσμο και ολοκληρωμένο σχέδιο «Κώδικα Δεοντολογίας για τη Λειτουργία της Αγοράς», το οποίο συμπεριλαμβάνει τις απόψεις της πλειοψηφίας των εκπροσώπων επιχειρηματικότητας και καταναλωτών που μετείχαν στον κοινωνικό διάλογο του Υπουργείου Ανάπτυξης το περασμένο φθινόπωρο. Η ΕΣΕΕ ζήτησε από τον γενικό γραμματέα τη νομοθέτησή του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης