Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος  υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Κώστα Μπακογιάννη και το συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά», μαζί με τους υποψήφιους διαμεριματικούς συμβούλους  Χρήστο Μέρκο και Δημήτρη Μπάνο ,που αγωνιούν για το έβδομο δημοτικό διαμέρισμα ,βρέθηκε στους Αμπελόκηπους, συνομίλησε με συλλόγους και κατοίκους , άκουσε προβλήματα και παράπονα  για το δήμο και για την κεντρική εξουσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Οι κάτοικοι διεκδικούν εδώ και χρόνια  2,7 στρέμματα  στο πάρκο ΚΑΠΑΨ , οικόπεδο της ΔΕΗ επι της οδού Λάμψα . Το ζήτησαν από τη ΔΕΗ, στην τιμή που πούλησε, ένα μεγαλύτερο κομμάτι του ίδιου οικοπέδου  στον ΟΣΚ , αλλά η  δημόσια επιχείρηση , ( στην οποία η κυβέρνηση  διορίζει το διοικητή της) , δεν αποδέχεται την πρόταση τους που είναι και πρόταση του δήμου και ζητά  υψηλότερη τιμή.  Οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί και πάνω από δέκα  σύλλογοι , πολιτιστικοί και σχολικοί απαιτούν λύσεις τώρα και όχι  καθυστερήσεις, από τη ΔΕΗ.

Όμως καθυστέρηση «παίζει» και η κυβέρνηση και στο Πάρκο Γουδή.. Παρα τις επανειλημμένες υποσχέσεις Τσίπρα, το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή δεν προχωρά . Είναι ακόμα στα χαρτιά , ούτε από τη Βουλή δεν έχει περάσει ακόμα ο φορέας διαχείρισης .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 -Σε όλο το δημοτικό διαμέρισμα υπάρχουν σημάδια εγκατάλειψης από το δήμο .    

– Παιδικές χαρές απαρχαιωμένες γεμάτες graffiti, κάποιες παραμένουν ανοικτές και το βράδυ , κάποιες είναι κατ ευφημισμό παιδικές χαρές , σχεδόν  άδειες , όπως στου Γκύζη.

– Μικρά πάρκα απεριποίητα και σοβαρή έλλειψη χώρων άθλησης.

-Πεζοδρόμια στενά  με πολλά εμπόδια  που δυσκολεύουν τους πεζούς.  Μη προσβάσιμα σε πολλές περιπτώσεις στα άτομα με κινητικά προβλήματα και προβλήματα όρασης .

(Χαρακτηριστικό παράδειγμα επι της Μεσογείων (Πύργος) η όδευση τυφλών σταματά ξαφνικά , εξαφανίζεται για δέκα μέτρα και συνεχίζεται στο απέναντι πεζοδρόμιο για να χωθεί πίσω από ένα τεράστιο περίπτερο).

– Προβλήματα καθαριότητας ,σκουπιδιών και  φωτισμού.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Κωνσταντάτο , η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων, είναι εκ των «ων ουκ άνευ» για το συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά», με την ανάπλαση πλατειών, ενίσχυση του πράσινου και των ελεύθερων χώρων και κυρίως με πολεοδομικές παρεμβάσεις και την πλήρη αξιοποίηση, όλης της δημοτικής περιουσίας στο Πάρκο Γουδή.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης