Συνάντηση με την ηγεσία του υπ. Παιδείας ζητεί η ΟΛΜΕ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013, 18:35
Συνάντηση με την ηγεσία του υπ. Παιδείας ζητεί η ΟΛΜΕ
Άμεση συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ζητεί το δ.σ. της ΟΛΜΕ προκειμένου να συζητηθούν τα αιτήματα της απεργίας των εκπαιδευτικών.

Παράλληλα προτείνει την πραγματοποίηση, μέσα στις επόμενες ημέρες, δημόσιου τηλεοπτικού διαλόγου σε εθνικό δίκτυο ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου και εκπροσώπους της Ομοσπονδίας.
Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, το υπουργείο Παιδείας μέχρι σήμερα δεν αντιμετωπίζει τα κρίσιμα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού αλλά προχωρά συνεχώς σε νέα μέτρα που διαλύουν το δημόσιο σχολείο και εξαθλιώνουν οικονομικά και εργασιακά τους εκπαιδευτικούς.

Μάλιστα κατηγορεί το υπουργείο για «αντιεκπαιδευτική επίθεση» ενάντια στο δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς καθώς, όπως υποστηρίζει, με ψεύδη και υποκριτικές δηλώσεις ευαισθησίας επιχειρεί να συγκαλύψει την εικόνα διάλυσης που υπάρχει στα σχολεία με χιλιάδες ελλείψεις σε προσωπικό σε όλες σχεδόν τις ειδικότητες.

Παράλληλα η ΟΛΜΕ απαιτεί από τα Υπηρ. Συμβούλια να μην δεχθούν την ακύρωση του ρόλου τους, να υπολογίσουν τα κενά και τα πλεονάσματα με βάση τις θέσεις του εκπαιδευτικού κινήματος και να αρνηθούν να συντάξουν πίνακες μετακινούμενων εκτός νομού ή σε ολόκληρη την επικράτεια.
Τέλος απευθύνει έκκληση στους αιρετούς να πρωτοστατήσουν, μαζί με τις ΕΛΜΕ και τις απεργιακές επιτροπές αγώνα, ώστε να αποτραπούν αυτές οι εξελίξεις.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013, 18:35