Συνάντηση με Σπίρτζη - ΓΑΙΑΟΣΕ ζητά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας για τα εμπορευματικά κέντρα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017, 21:49
Συνάντηση με Σπίρτζη - ΓΑΙΑΟΣΕ ζητά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας για τα εμπορευματικά κέντρα
Συνάντηση το συντομότερο με τον υπουργό Υποδομών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη και τη διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ για το θέμα των εμπορευματικών κέντρων, ζητεί ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

«Το εμπορευματικό κέντρο, από μία πολλά υποσχόμενη ιδέα κατέληξε να είναι μια ιδέα που υπόσχεται πολλά», επισημαίνει χαρακτηριστικά σε επιστολή του ο Αγοραστός και υπογραμμίζει: «Οι δηλώσεις και οι χειρισμοί που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα απουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το συγκεκριμένο ζήτημα, έχουν ενεργοποιήσει φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού και πολύ φοβάμαι πως αν δεν δοθούν επειγόντως οι κατάλληλες διευκρινίσεις, θα καταστεί τοξικό».

Ως εκ τούτου και μετά την ανακοίνωση της ΓΑΙΑΟΣΕ, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ζητεί να πληροφορηθεί το σχεδιασμό του υπουργείου και της ΓΑΙΑΟΣΕ για τον τρόπο υλοποίησης των δύο σχεδίων, το επιχειρησιακό πλάνο και την μελέτη βιωσιμότητας, εάν υπάρχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και λειτουργίας των εμπορευματικών κέντρων και ποιος ο προϋπολογισμός τους και οι πηγές χρηματοδότησης. Ο κ. Αγοραστός ζητά επίσης να μάθει αν έχει διερευνηθεί το ενδιαφέρον της επιχειρηματικής κοινότητας και τι εννοεί συγκεκριμένα η ΓΑΙΑΟΣΕ ως «εμπορευματικό σταθμό» στη Λάρισα και τι εννοεί ως «εμπορευματικό κέντρο Θεσσαλίας» στο Βελεστίνο, χωροθετημένο από το περιφερειακό χωροτακτικό πλαίσιο του 2003.

Όσον αφορά την τελευταία ανακοίνωση της ΓΑΙΑΟΣΕ, ο κ. Αγοραστός ξεκαθαρίζει:

«Η συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι δεδομένη. Άλλωστε, η Περιφέρεια είναι αυτή που χρηματοδοτεί με 55 εκατ. ευρώ την ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Παλαιοφάρσαλα - Καλαμπάκα του θεσσαλικού σιδηροδρόμου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι αυτή που χρηματοδότησε την κατασκευή ισόπεδων και ανισόπεδων διαβάσεων στη Θεσσαλία και γενικότερα έχει αποδείξει κατ' επανάληψη στην πράξη ότι στηρίζει το σιδηρόδρομο ως οικολογικό, ασφαλή και οικονομικό μέσο μεταφοράς ανθρώπων και εμπορευμάτων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017, 21:49