Επίσημη επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη πραγματοποίησε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δ. Αβραμόπουλος.

O κ. Αβραμόπουλος συνεχάρη τον κ. Πατούλη για την εκλογή του και του ευχήθηκε μία καλή και δημιουργική θητεία, επισημαίνοντας πως η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας έχει τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης σε πολλούς τομείς, αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η νέα διοίκηση θα καταφέρει να αντιμετωπίσει με επιτυχία τα προβλήματα της Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Πατούλης καλωσορίζοντας τον Ευρωπαίο Επίτροπο, εξήρε την πολιτική του διαδρομή και εστίασε στην ευρωπαϊκή και αυτοδιοικητική του εμπειρία, η οποία όπως ανέφερε, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε ό,τι αφορά τη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων για τους πολίτες.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης  οι Αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Ν. Πέππας, Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης, Πειραιώς Σ. Αντωνάκου, Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου –Μπόγρη, Νότιου Τομέα Δ. Νάνου, Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος και Ανατολικής Αττικής Α. Αυγερινός.  

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την ανάγκη αύξησης της απορροφητικότητας των ευρωπαϊκών κονδυλίων που είναι στη διάθεση της χώρας και δεν έχουν αξιοποιηθεί για υποδομές και πολιτικές με αναπτυξιακό πρόσημο, την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων με δεδομένο ότι η χώρα μας θεωρείται ουραγός σε αυτό το ζήτημα, αλλά και με τη σημασία ενίσχυσης της εξωστρέφειας της Αττικής μέσα από μία στοχευμένη τουριστική προβολή και συνέργειες σε διεθνές επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συζήτηση εστιάστηκε και στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, με αφορμή και το υπό διαβούλευση σχετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι απαιτείται σωστή ενημέρωση της κοινής γνώμης και πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που για τη διαχείριση του, χρειάζονται συνέργειες του κράτους και με τους δύο βαθμούς της Αυτοδιοίκησης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε την ανάγκη να διαμορφωθεί ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο αντιμετώπισης του ζητήματος προκειμένου να αποτυπώνονται οι αρμοδιότητες όλων των εμπλεκόμενων φορέων και να προσδιορίζονται σαφώς οι δράσεις που πρέπει να γίνουν. Όπως ανέφερε, η Περιφέρεια Αττικής όπως για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία έτσι και εν προκειμένω, αμέσως μετά την κατάθεση του νέου νομοσχεδίου από την κυβέρνηση, θα διαβουλευθεί για το θέμα και με τους 66 Δήμους της Αττικής.

Κατά τη συζήτηση ο κ. Αβραμόπουλος διαμήνυσε στον κ. Πατούλη ότι η στήριξη της Ευρώπης είναι δεδομένη και διατύπωσε τη βούλησή του να συνδράμει σε ό,τι αφορά συνέργειες της Περιφέρειας με ευρωπαϊκούς φορείς. Ο Περιφερειάρχης Αττικής τον ευχαρίστησε για την υποστήριξή του και επισήμανε πως κοινός στόχος είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας της Αττικής προκειμένου να γίνει ο εφικτός ο στόχος της αναπτυξιακής της επανεκκίνησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης