Συνάντηση με τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη είχε η Συνήγορος του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού, με πρωτοβουλία της ίδιας, με κεντρικό ζήτημα τις ενέργειες της Ανεξάρτητης Αρχής για να επιτύχει νέα μείωση του ενοικίου των γραφείων της, λόγω της δυσχερούς δημοσιονομικής κατάστασης.

Υπενθυμίζεται ότι δημοσιεύματα περί υψηλών ενοικίων που καταβάλλουν ανεξάρτητες αρχές προκάλεσαν την παρέμβαση του κ. Πεπόνη πριν από λίγες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Συνήγορος του Πολίτη ήδη από τις αρχές του 2010 είχε ζητήσει εγγράφως και επανειλημμένα από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και την Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών την ενεργοποίηση των διαδικασιών για τη μείωση του καταβαλλόμενου μισθώματος (προς τους τρεις ιδιοκτήτες-μισθωτές) των γραφείων του, κάτι που επιτεύχθηκε με τη σύναψη τροποποιητικών συμβάσεων μίσθωσης, μειώνοντας τα καταβαλλόμενα μισθώματα κατά 28% για τους δύο από τους τρεις εκμισθωτές και 20% για τον τρίτο.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ανεξάρτητη αρχή, «όλες ανεξαιρέτως οι διαδικασίες μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση δημοσίων υπηρεσιών (μεταξύ των οποίων και ο Συνήγορος του Πολίτη) διενεργούνται αποκλειστικά από την Κτηματική Υπηρεσία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης