Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Διοικητή των Συμμαχικών Αεροπορικών Δυνάμεων των ΗΠΑ σε Ευρώπη και Αφρική (Commander U.S. Air Forces in Europe & Air Forces Africa – USAFE) General Jeffrey L. Harrigian.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στις τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις καθώς και στις επιπτώσεις τους στην ασφάλεια και στη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, καθώς και τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν η Ελλάδα και η ΗΠΑ σε αυτή, ως πυλώνες σταθερότητας και ειρήνης. Επίσης έγινε ιδιαίτερη μνεία στις στενές σχέσεις που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια οι δύο χώρες μέσα από ένα ευρύ πλέγμα συνεκπαιδεύσεων, ασκήσεων και συνεργασιών, στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defense Cooperation Agreement (MDCA).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπρόσθετα έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην Πολυεθνική Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας ΗΝΙΟΧΟΣ 21, μέρος της οποίας παρακολούθησαν από κοινού την Τρίτη 20 Απριλίου 2021, κατά την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day – DV DAY). Στο πλαίσιο αυτό έγινε ιδιαίτερη μνεία στην εντυπωσιακή φετινή συμμετοχή άλλα και στα απαιτητικά και ρεαλιστικά αντικείμενα της ασκήσεως, κατατάσσοντάς την μεταξύ των πλέον ανταγωνιστικών εκπαιδεύσεων της Ευρώπης και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης