Τρόποι δρομολόγησης κοινών δράσεων για τη στήριξη του ομογενειακού Ελληνισμού και του ορθόδοξου στοιχείου, διερευνήθηκαν στη συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, αφού επισημάνθηκε από τις δύο πλευρές η διαχρονική καλή σχέση συνεργασίας και φιλίας που διατηρούν.

Η κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Πατούλη στις ΗΠΑ, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Αρχιεπισκοπής και τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγ. Νικολάου στο σημείο μηδέν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με τη συμπλήρωση ενός αιώνα λειτουργίας, η Ελληνική Αρχιεπισκοπή περνάει σε μία νέα εποχή η οποία είναι γεμάτη προκλήσεις, αλλά είμαι βέβαιος πως υπό την άξια ηγεσία σας θα συνεχίσει το σημαντικό έργο που επιτελεί» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης στον κ. Ελπιδοφόρο με τον Αρχιεπίσκοπο να τον ευχαριστεί για τη συνδρομή στο έργο της Αρχιεπισκοπής.

Στη συνέχεια, ο κ. Πατούλης, αναφερόμενος στα πεδία όπου μπορούν να αναπτυχθούν κοινές δράσεις, όπως είναι ο τουρισμός, υπέδειξε ως καταλληλότερο τον τουρισμό υγείας (με δεδομένη και την παγκόσμια απήχηση της ιπποκρατικής σκέψης), την υγεία, αλλά και την παιδεία, μέσα από εκδηλώσεις σε ομογενειακά σχολεία.

Από την πλευρά του ο κ. Ελπιδοφόρος διατύπωσε τη βούλησή του για την ενίσχυση της συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής, προς όφελος του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του, ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής για τη συνάντηση, σημειώνοντας: “Χαίρομαι πάντα όταν τον βλέπω, καθώς με τιμά με τη φιλία του από την εποχή που ήταν επίσκοπος της Χάλκης. Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί για το Πατριαρχείο και την ελληνική Ομογένεια, με την οποία διατηρούμε άρρηκτους δεσμούς και η συμβολή της στην στήριξη της χώρας μας είναι σημαντική. Συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε σε συνέργειες προς όφελος του απανταχού Ελληνισμού, τον οποίο ως Περιφέρεια Αττικής τιμούμε με όλη μας την καρδιά».  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης