Την αλληλεγγύη και στήριξη του στην Ελλάδα εξέφρασε ευρισκόμενος στην Κρήτη ο π. Πρόεδρος του Γερμανικού Σοσιοαλδημοκρατικού κόμματος SPD, Matthias Palatzeck που είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο κ. Palatzeck, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, βρίσκεται στη Κρήτη με 500 στελέχη-μέλη του SPD πραγματοποιώντας το ετήσιο φόρουμ του κόμματος στο Ηράκλειο. Στην διάρκεια της συνάντησης των κ.κ. Αρναουτάκη και Palatzeck, παρουσία του Γερμανού συμβούλου κ. Λάνσερ (πρώην διευθυντής πολιτικού γραφείου του Καγκελαρίου Βίλλυ Μπραντ), του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης Νίκου Ραπτάκη και του Εντεταλμένου Συμβούλου της Περιφέρειας για θέματα τουρισμού Μιχάλη Βαμιεδάκη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την οικονομική κατάσταση της Ευρώπης, της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντηση ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τον κ. Palatzeck να συμβάλλει όπως και οι άλλοι πολιτικοί-οικονομικοί παράγοντες της Γερμανίας στην περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας και να τονωθεί ακόμα περισσότερο το τουριστικό ρεύμα από τη Γερμανία στην χώρα μας και στην Κρήτη. Ο πρώην πρόεδρος του SPD επιβεβαίωσε την αλληλεγγύη των Γερμανών στη χώρα μας, σημειώνοντας ότι το ετήσιο φόρουμ του κόμματος στην Κρήτη το επιβεβαιώνει, και ότι το νησί είναι ένας ιδανικός και ασφαλής προορισμός.

«Συζητήσαμε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης την οικονομική ύφεση που περνάει η Ευρώπη, η Ελλάδα, εκφράζουμε την στήριξη, την αλληλεγγύη μας» δήλωσε στα ΜΜΕ ο κ. Palatzeck, και πρόσθεσε: «Μια από τις σημαντικές πηγές εσόδων για την Ελλάδα είναι ο τουρισμός, και το τουριστικό τμήμα του SPD έφερε στην Κρήτη 500 μέλη του κόμματος για την πραγματοποίηση του πολιτικού-πολιτιστικού φόρουμ στο νησί. Υπάρχει αλληλεγγύη, την εκφράζουμε συνεχώς στον Ελληνικό λαό, αυτό κάνουμε και σήμερα στην διάρκεια της συνάντησης μας με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Ευχόμαστε ότι καλύτερο για την ανάπτυξη του νησιού και της Ελλάδας ευρύτερα, ώστε να ξεπεραστεί η κρίση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε ότι, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Κρήτη, μια κορυφαία πολιτική προσωπικότητα της Γερμανίας, της Ευρώπης, όπως είναι ο Matthias Palatzeck να βρίσκεται στο νησί μας για την πραγματοποίηση του φόρουμ των 500 μελών του Γερμανικού SPD. Το φόρουμ που γίνεται στην Ελλάδα, στην Κρήτη δείχνει αλληλεγγύη, και αναδεικνύει ακόμα περισσότερο το νησί μας ως ένα τουριστικό ασφαλή προορισμό.

Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης, ανέφερε, ότι, «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αυξήσουμε το τουριστικό ρεύμα και από τη Γερμανία στη Κρήτη. Επίσης η ίδια η Γερμανία να βοηθήσει για την αύξηση των τουριστών στην Ελλάδα, στην Κρήτη».

Σε δηλώσεις του ο Γερμανός σύμβουλος του κόμματος κ. Λάνσερ εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα αλλά και την χαρά του που το φόρουμ του SPD διεξάγεται στην Ελλάδα, στην Κρήτη. Ο ίδιος απαντώντας σε σχετική ερώτηση υποστήριξε την θέση ότι η χώρα μας που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα παραμείνει στο ευρώ.

μέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στο ξενοδοχείο Αστόρια, ο Περιφερειάρχης παραβρέθηκε στο συνέδριο του SPD στο κινηματοθέατρο Αστόρια, όπου σε σύντομο χαιρετισμό του καλωσόρισε στην Κρήτη, στην Ελλάδα τον πρώην Πρόεδρο του SPD, αξιωματούχους και μέλη του κόμματος. Ο Περιφερειάρχης από το βήμα του ετήσιου φόρουμ αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης, στον τουρισμό της, στα προϊόντα της, στο πολιτισμό της, στο περιβάλλον της. Για την παρουσία του Περιφερειάρχη στο φόρουμ μίλησαν με θερμά λόγια για τον ίδιο και την Κρήτη ο κ. Palatzeck αλλά και τα στελέχη του κόματος. Το ετήσιο φόρουμ του SPD, όπως έγινε γνωστό, πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα της Ευρώπης και έχει πολιτικό και πολιτισμικό χαρακτήρα.

Επιμέλεια: X.M. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης