Συνάντηση Χαρδαλιά με τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021, 16:00
Συνάντηση Χαρδαλιά με τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας

Συνάντηση με τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στη χώρα μας, Σουσόκ Λιμ, είχε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, με την ευκαιρία της δωρεάς 5.000 μασκών προστασίας από τον κορωνοϊό στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό στην περιοχή της Ελασσόνας.

Κατά τη συνάντηση, η οποία -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΓΠΠ- πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, ο κ. Χαρδαλιάς ευχαρίστησε θερμά τον κ. Σουσόκ Λιμ για την ευγενική αυτή πρωτοβουλία, ενώ επισήμανε τις διαχρονικά άριστες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Δημοκρατίας της Κορέας. Ο ίδιος τόνισε, επίσης, ότι και οι δύο χώρες κράτησαν την ίδια στάση έναντι της πανδημίας, αντιμετωπίζοντας την πρωτοφανή αυτή απειλή με αποφασιστικότητα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επέτειο των 60 χρόνων (1961-2021) από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Δημοκρατίας της Κορέας, σχέσεων φιλίας και συνεργασίας σε πολλούς τομείς.

Από την πλευρά του, ο κ. Σουσόκ Λιμ εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την άριστη συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές, καθώς και τον θαυμασμό του για το έργο που έχει επιτελέσει η Πολιτική Προστασία στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς και ο κ. Σουσόκ Λιμ συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου στο προσεχές μέλλον και να διερευνήσουν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας τους.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021, 16:03