Τις διακοπές με τις… δουλειές συνδύαζε ένα ζευγάρι Σουηδών που παραθέριζε στην Κρήτη, καθώς στο διάστημα της παραμονής του στο νησί έκλεψε χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ από οκτώ καταστήματα – τρία στο Ρέθυμνο και πέντε στα Χανιά.

Ο 23χρονος άνδρας και η 33χρονη ομοεθνής του συνελήφθησαν όταν ο ιδιοκτήτης ενός κοσμηματοπωλείου στο Ρέθυμνο, την ώρα που τους έδειχνε διάφορα κομμάτια, τους αντιλήφθηκε να βάζουν στις τσέπες τους μια χρυσή καδένα με διαμαντένιο σταυρό, αξίας 3.433 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δράστες πρόλαβαν να το βάλουν στα πόδια, αλλά εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ασφαλείας και πάνω τους βρέθηκαν τέσσερις χρυσές καδένες, τρία χρυσά σκουλαρίκια, δύο χρυσοί σταυροί, δύο μαργαριταρένια σκουλαρίκια και ένα μενταγιόν.

Κατά την προανάκριση αποκαλύφθηκε πού έμεναν προσωρινά στα Χανιά και έγινε έρευνα, από την οποία βρέθηκαν άλλα τέσσερα χρυσά βραχιόλια, ένα χρυσό κολιέ, δύο ασημένια περιδέραια, μια χρυσή αλυσίδα και ένα χρυσό δακτυλίδι.

Μέρος των κοσμημάτων αναγνωρίστηκε από τους ιδιοκτήτες των οκτώ κοσμηματοπωλείων και τους επιστράφηκε, αλλά για τα υπόλοιπα συνεχίζεται η έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί από πού τα είχαν κλέψει οι δύο Σουηδοί, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης