Συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009, 17:56
Συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου
Τέσσερις νέους βοηθούς επισκόπων εξέλεξε η Ιερά Σύνοδος, υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου. Η συνεδρίαση διεκόπη, προκειμένου ο Αρχιεπίσκοπος να μεταβεί στη Βουλή με τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, για την τέλεση του αγιασμού και οι εργασίες συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν το απόγευμα.

Συζητήθηκε το θέμα των Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων, το θέμα της διαθεσιμότητας των μητροπολιτών και το ζήτημα των μητροπολιτικών αυτοκινήτων.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, αυτά δεν είναι κρατικά οχήματα, ανήκουν ιδιοκτησιακά στις μητροπόλεις και συντηρούνται από τον ειδικό κωδικό του προϋπολογισμού των μητροπόλεων και όχι από κρατικές δαπάνες. Μερικά αυτοκίνητα παραχωρήθηκαν κατά το παρελθόν από την Πολιτεία, σε ορισμένες μητροπόλεις, προς διευκόλυνση του φιλανθρωπικού τους έργου, αλλά και αυτών των οχημάτων η συντήρηση και κίνηση επιβαρύνει τον προϋπολογισμό των μητροπόλεων.

Ως βοηθοί επισκόπων εξελέγησαν ο αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Κορομπέσης, ως βοηθός επίσκοπος της μητρόπολης Αργολίδος, με τίτλο «επίσκοπος Επιδαύρου», για τη μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος, ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Καλογερόπουλος, με τον τίτλο «επίσκοπος Ρεντίνης», για τη μητρόπολη Σπάρτης, ο αρχιμανδρίτης Θεόκτιστος Κλουκίνας, με τον τίτλο «επίσκοπος Ανδρούσης» και για τη μητρόπολη Μεγάρων, ο αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Μουρτζούκος, με τον τίτλο «επίσκοπος Ελευσίνος».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009, 18:10