Συνέδριο δικαστών και δικηγόρων στη Μυτιλήνη για τη μετανάστευση

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011, 17:38
Συνέδριο δικαστών και δικηγόρων στη Μυτιλήνη για τη μετανάστευση
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος και ο Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης, σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μεταναστεύσεως διοργανώνουν στη Μυτιλήνη (Δημοτικό Θέατρο) στις 3 και 4 Ιουνίου 2011 συνέδριο με θέμα: «Μετανάστευση και ανθρώπινα δικαιώματα».

Στις επί μέρους συνεδρίες, θα προεδρεύσουν ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Καλαμίδας, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Δημήτρης Καλλίας.

Γενική εισαγωγή στο θέμα του συνεδρίου, καθώς και χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αρεοπαγίτης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Επίσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση θα παρασταθούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης, η υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Ελπίδα Τσουρή, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Δένδιας και άλλοι.

Στο συνέδριο, οι ομιλητές και οι παρεμβαίνοντες θα προσεγγίσουν το ακανθώδες για την ελληνική επικράτεια ζήτημα της μετανάστευσης από πολιτικής, νομικής και κοινωνικής σκοπιάς, ενώ θα αναδειχθεί ο σημαντικός ρόλος των τοπικών παραγόντων του ακριτικού νησιού της Μυτιλήνης στη διαχείριση των προβλημάτων και την προάσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011, 17:38