Μια τετραήμερη απόδραση στη Ρόδο και διαμονή σε πεντάστερο ξενοδοχείο, εν μέσω κρίσης, απόλαυσαν οι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ.

Στο Rodos Palace διεξήχθη (17-20 Μαρτίου) το 36ο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με τη συμμετοχή 400 περίπου συνέδρων, οι οποίοι καλύπτουν 120 δευτεροβάθμιες οργανώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου 400 σύνεδροι και δεκάδες άλλοι προσκεκλημένοι της ηγεσίας της ΓΣΕΕ ταξίδεψαν αεροπορικώς και απόλαυσαν τη δωρεάν διαμονή, όταν στρατιές ανέργων προστίθενται καθημερινά στις λίστες της απελπισίας.

Χαλάρωση στα πολυτελή δωμάτια

Το ξενοδοχείο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εργατοπατέρες κινούνταν ανάμεσα στα εστιατόρια, την ιδιωτική εσωτερική πισίνα, ενώ πολλοί από αυτούς -στο περιθώριο του συνεδρίου- γνώρισαν τη… νυχτερινή ζωή του νησιού.

Οι τιμές δωματίων ξεκινούν από τα 150€ και φτάνουν έως και τα 700€. Αν και ένα τέτοιο ξενοδοχείο για τον μέσο Έλληνα φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός, δεν ισχύει το ίδιο για τους συνδικαλιστές που ολοφύρονται για τα εργασιακά δικαιώματα στον ιδιωτικό τομέα.

Συνέδριο με... άδειες καρέκλες

Από τον θρησκευτικό και ιατρικό τουρισμό, στον… συνδικαλιστικό.

Έντονα αντέδρασε για το συνέδριο χλιδής, που κόστισε χιλιάδες ευρώ, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, ξεκαθαρίζοντας ότι θα γίνει έλεγχος στα οικονομικά και τις εισφορές της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).
 

Τα ερωτήματα είναι πολλά: Γιατί δεν επελέγη ένας φθηνότερος προορισμός; Γιατί το συνέδριο που είχε καθαρά εκλογικό χαρακτήρα δεν έγινε σε συνεδριακό κέντρο στην Αθήνα. Επίσης, γιατί ταξίδεψαν αεροπορικώς και όχι με τα πλοία της γραμμής;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης