Μετά από συντονισμένη επιχείρηση των Αρχών στα Πατήσια και στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από τη Χώρα μας προς άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για πλαστογραφία μετά χρήσεως, διευκόλυνση εξόδου από τη Χώρα εκ κερδοσκοπίας, παράνομη κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με την δράση ατόμων στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από τη Χώρα μας προς άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες, δια της αεροπορικής μεθόδου, επετεύχθη η ταυτοποίηση των δύο αλλοδαπών καθώς και ο τρόπος δράσης τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο αλλοδαποί αναζητούσαν μετανάστες στην περιοχή κυρίως της Πλατείας Κολιάτσου, με τους οποίους έκλειναν συμφωνία, έναντι χρηματικής αμοιβής που πολλές φορές προσέγγιζε το ποσό των 6.000 ευρώ, προκειμένου να τους διευκολύνουν να μεταβούν σε Ευρωπαϊκή Χώρα.

Στη συνέχεια τους εφοδίαζαν με όλα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα (κλεμμένα ή πλαστογραφημένα), τους εξέδιδαν αεροπορικά εισιτήρια και κάρτες επιβίβασης, με τη χρήση των οποίων προσπαθούσαν να ταξιδεύσουν από τον Αερολιμένα Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κύκλωμα έκλεινε εισιτήρια σε «καλές» και γνώστες αεροπορικές εταιρείες και όχι στις λεγόμενες low cost. Το έκαναν για να μην κινούν υποψίες. Επίσης, οι θέσεις που έκλειναν δεν ήταν στο…φτερό του αεροπλάνου άλλα business class.

Μετά από έρευνες σε δύο οικίες στα Πατήσια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16 διαβατήρια διαφόρων χωρών, 20 δελτία ταυτότητας διαφόρων χωρών, 17 Προξενικές θεωρήσεις, τρεις άδειες διαμονής, τρία δελτία αιτήσαντος ασύλου, κάρτες επιβίβασης, αποδείξεις αγοράς αεροπορικών εισιτηρίων, ακτοπλοϊκό εισιτήριο, αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων, πλήθος φωτογραφιών, έξι κινητά τηλέφωνα καθώς και το ποσό των 215 ευρώ.

Σημειώνεται ότι από τα ανωτέρω κατασχεθέντα ταξιδιωτικά έγγραφα, -18- έχουν δηλωθεί ως κλαπέντα-απολεσθέντα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ αναζητείται ένα ακόμη άτομο ως συνεργός το οποίο έχει κατηγορηθεί διακίνηση μεταναστών προς τη Γερμανία από Γερμανικό δικαστήριο.

Πηγή: astynomiko.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης