«Λαυράκι» έπιασε στα «δίχτυα» της η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Βόρειας Ελλάδας. Συγκεκριμένα Έλληνας συνελήφθη καθώς ήταν κάτοχος σκληρού πορνογραφικού υλικού. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους και πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία στην διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς, μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης, απέστειλε πορνογραφικό υλικό και στη συνέχεια προέβη σε ασελγείς προτάσεις σε βάρος ανηλίκου. Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε εμπεριστατωμένη ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα από την Υποδιεύθυνση Βορείου Ελλάδος, κατά την οποία προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση στην οικία του συλληφθέντα. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018, βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ταυτοποιήθηκε η δράση του.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης