Συνελήφθη 60χρονος για παιδική πορνογραφία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015, 15:18
Συνελήφθη 60χρονος για παιδική πορνογραφία
Ζωντανή μετάδοση (live streaming) παιδιών που επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις παρείχε μέσω Διαδικτύου έναντι αμοιβής ένας 60χρονος βρετανικής καταγωγής σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία.

Χαρακτηριστικό του εύρους της δράσης του είναι ότι το χρονικό διάστημα από 23/12/2011 έως και 30/3/2015 ο Βρετανός πραγματοποίησε διακόσιες ογδόντα τέσσερις συναλλαγές στις Φιλιππίνες, που αφορούσαν, είτε στη ζωντανή μετάδοση (live streaming) παιδιών που επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις είτε τη δυνατότητα συνάντησης του ιδίου με παιδιά με σκοπό την επίτευξη ασελγούς πράξης σε βάρος αυτών.

Η υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων και πορνογραφικών αναπαραστάσεων ανηλίκων κατά παραγγελία σε πραγματικό χρόνο μέσω διαδικτύου εξιχνιάσθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο διεθνούς διαδικτυακής επιχείρησης και εντοπίσθηκε και ταυτοποιήθηκε ο 60χρονος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr φέρεται να είναι στέλεχος ναυτιλιακής εταιρείας.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης και ανάλυσης πληροφοριών-στοιχείων, που πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με τις οποίες κάτοχος θυρίδας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνομιλούσε με άλλους χρήστες του Διαδικτύου, σχετικά με την καταβολή ποσού, με αντάλλαγμα είτε τη ζωντανή μετάδοση (live streaming) παιδιών που επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις είτε τη δυνατότητα συνάντησης του ιδίου με παιδιά, με σκοπό την επίτευξη ασελγούς πράξης σε βάρος αυτών.

Τα στοιχεία της έρευνας τέθηκαν υπ’ όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετική Διάταξη και Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την αξιοποίηση των στοιχείων της έρευνας, προέκυψε η εμπλοκή του Βρετανού στην υπόθεση.

Τον Σεπτέμβριο κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη στη διεύθυνση που προέκυπτε πως εργάζεται ο 60χρονος, όπου από την επιτόπια έρευνα διαπιστώθηκε πως πλέον εργαζόταν και διέμενε μόνιμα στο εξωτερικό σε χώρα της Ευρώπης.

Κατόπιν ενημερώθηκαν, άμεσα μέσω αστυνομικής συνεργασίας, οι αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής χώρας, προκειμένου να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, κατά τόπο αρμοδιότητας.
Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας έχει υποβληθεί στις αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015, 15:44