Συνελήφθη, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, ένας 34χρονος αλλοδαπός – μέλος εγκληματικής ομάδας διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών, εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τις κατηγορίες της «προώθησης και διευκόλυνσης μεταφοράς λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας», «διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα» και άλλα συναφή αδικήματα περί πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί ο 34χρονος μετέβη με 19χρονη αλλοδαπή στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης με σκοπό να διευκολύνει την παράνομη έξοδό της από τη χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι η αλλοδαπή έφερε πλαστή ταυτότητα και εισιτήρια, προκειμένου να ταξιδέψει σε ευρωπαϊκή χώρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, έτερο μέλος του κυκλώματος προ διμήνου περίπου προσέγγισε την 19χρονη στην περιοχή της Αθήνας, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη έξοδό της από το εσωτερικό της χώρας σε κράτος της Ε.Ε.. Για αυτόν τον σκοπό, την εφοδίασαν με πλαστή ταυτότητα και τη βοήθησαν να μεταβεί πριν από λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη. Εν συνεχεία, έτερη αλλοδαπή, μέλος του κυκλώματος, την παρέλαβε και τη φιλοξένησε στο σπίτι της μέχρι την 09-06-2013, οπότε και ο 39χρονος την οδήγησε στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό και των λοιπών μελών του κυκλώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης