Συνελήφθη ένοπλος μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014, 23:16
Συνελήφθη ένοπλος μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
Οργανωμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, περιμετρικά αλλά και σε υπαίθριους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Στο πλαίσιο της στοχευμένης δράσης, αστυνομικοί Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος, πραγματοποίησαν αστυνομικό έλεγχο σε ομάδα δέκα ατόμων, τα οποία κινούνταν ύποπτα σε αύλειο χώρου του Ιδρύματος.

Στην κατοχή ενός εκ των ελεγχθέντων, εντοπίστηκε πιστόλι, με γεμιστήρα με πέντε φυσίγγια, το οποίο ο δράστης κατείχε παράνομα.

Πρόκειται για 19χρονο υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και αλλοδαπών, καθώς στερείται των νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Στο πλαίσιο της ίδιας δράσης, εντοπίστηκε και συνελήφθη και δεύτερος αλλοδαπός, διότι δεν διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα.

Το όπλο και τα φυσίγγια απεστάλησαν στο Εργαστήριο Όπλων και Ιχνών Εργαλείων της Υ.Ε.Ε.Β.Ε. για τη διενέργεια βαλλιστικής και συγκριτικής εξέτασης με εκκρεμείς υποθέσεις.

Ο δράστης θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014, 23:17