Συνελήφθη Γερμανός κατάσκοπος στην Κω

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014, 13:28
Συνελήφθη Γερμανός κατάσκοπος στην Κω
Χειροπέδες πέρασαν χθες οι άντρες του Τμήματος Ασφαλείας Κω σε έναν 65χρονο Γερμανό κατάσκοπο.

Η αντίστροφη μέτρηση για την σύλληψη του ξεκίνησε όταν στα γραφεία της υπηρεσίας έφθασαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, ο 65χρονος χθες το πρωί είχε προσεγγίσει ένα στρατιωτικό φυλάκιο του νησιού και το φωτογράφισε εξωτερικά.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού κινητοποιήθηκαν άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω και απογευματινές ώρες εντόπισαν τον 65χρονο και το όχημα του.

Από έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ζευγάρι κιάλια και μια διόπτρα και τρεις κάρτες μνήμης φωτογραφικής μηχανής, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν δυο ατζέντες και άλλα έγγραφα με χειρόγραφες σημειώσεις, τουριστικός χάρτης της πόλης της Κω µε χειρόγραφες σημειώσεις, εξωτερικός σκληρός δίσκος, δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές και tablet, πέντε USB Sticks , δύο κασέτες βιντεοκάμερας και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στις χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στην οικία του, υπήρχαν καταγεγραμμένες συντεταγμένες, που αντιστοιχούσαν σε θέσεις στρατοπέδων, δημοσίων υπηρεσιών και κτιρίων της νήσου Κω.
Αστυνομικές πηγές μιλώντας στο zougla.gr ανέφεραν ότι ο συλληφθείς δεν είναι συνεργάσιμος και αρνείται τις κατηγορίες.

«Από την μια δεν συνεργάζεται και από την άλλη δεν ξεκαθαρίζει το τι ακριβώς έκανε στο νησί. Πρόκειται για Γερμανό που μένει στο νησί τα τελευταία δύο χρόνια και είναι διαζευγμένος. Πάντως από τον εξοπλισμό, τις φωτογραφίες και το περιεχόμενο των σημειωμάτων που είχε πάνω του φαίνεται ότι πρόκειται για κατάσκοπο» σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014, 13:30