Με ένταλμα του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή συνελήφθη ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών την περίοδο 1996 – 2002 Αντώνης Κάντας. Σε λογαριασμό του, βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, 13,7 εκατομμύρια δολάρια τα οποία φέρονται να συνδέονται με τις άγνωστες ακόμη και σήμερα διαδρομές του μαύρου χρήματος από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Αντώνη Κάντα «καίει», έγγραφο της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος που έφτασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, σύμφωνα με το οποίο εμφανίζεται ως διαχειριστής λογαριασμού 13,7 εκατομμυρίων δολαρίων σε τράπεζα της Σιγκαπούρης τα οποία έφτασαν εκεί, σύμφωνα με πόρισμα μέσω δυο off shore εταιριών. Ο Αντ. Κάντας αναφέρεται χαρακτηριστικά ως «Beneficial owner» του λογαριασμού αυτού.

Έχοντας διατελέσει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επί Άκη Τσοχατζόπουλου αλλά και επί Γιάννου Παπαντωνίου, ο Αντώνης Κάντας ήταν λίγο κάτω ιεραρχικά από τον Γιάννη Σμπώκο, που καταδικάστηκε πρόσφατα για τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Πριν από λίγο καιρό, ο Αντ. Κάντας τον περασμένο Σεπτέμβρη είχε συλληφθεί με ένταλμα του ανακριτή διαφθοράς κ. Γεωργουλέα, σχετικά με ποσό 500.000 ευρώ που βρέθηκε σε λογαριασμό του και με κατηγορίες για την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος «Ερμής 2» που αφορούσαν σε επέκταση επικοινωνιακού προγράμματος στρατού. Τότε είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του για άμεση συνέργεια σε απιστία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κάντας κατηγορείται επίσης για δωροδοκία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και άμεση συνέργεια σε απιστία, σχετικά με σύμβαση με τη Siemens για τηλεπικοινωνίες του στρατού. Στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του αναφέρεται ότι ο Κάντας δέχθηκε ποσό 500.000 ευρώ από άγνωστο εκπρόσωπο της Siemens, που διαβιβάστηκαν μέσω του Πρόδρομου Μαυρίδη και με τη μεσολάβηση του τραπεζίτη Oswald.

Ο ανακριτής κ. Σπύρος Γεωργουλέας τον άφησε ελεύθερο υποχρεώνοντάς τον ωστόσο σε καταβολή χρηματικής εγγύησης 500.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Ελεύθερος ο Κάντας με μισό εκατομμύριο εγγύηση
, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013, 21:37

Περνούσαν ζωή χαρισάμενη, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011, 16:19

Συνελήφθη o A. Καντάς για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013, 17:50

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης