Συνελήφθη, χθες το βράδυ, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Αγίου Βασιλείου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, ένας άνδρας, ηλικίας 47 ετών, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε χθες νωρίς το πρωί, συντονισμένη επιχείρηση σε περιοχές του παραπάνω Δήμου, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης και έρευνας των περιοχών αυτών, εντοπίστηκε σε δασώδη – δύσβατη περιοχή, φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούντο επιμελώς, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, 105 δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους έως 1,5 m.

Ακολούθησε, διακριτική παρακολούθηση της περιοχής, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, όπου χθες το βράδυ, εντοπίστηκε ο 47χρονος, κατά το χρόνο που εισερχόταν στο χώρο της φυτείας, προβαίνοντας με απόλυτη προσοχή, σε διαδικασία εργασιών στο συγκεκριμένο χώρο, έχοντας στην κατοχή του όπλο.

Στη συνέχεια και μετά το πέρας των εν λόγω εργασιών, ο 47χρονος προσπάθησε να διαφύγει πεζός, ακινητοποιήθηκε όμως άμεσα και συνελήφθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης