Συνελήφθη ιδιοκτήτης βενζινάδικου για λαθρεμπορία και φορολογικές παραβάσεις

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015, 08:56
Συνελήφθη ιδιοκτήτης βενζινάδικου για λαθρεμπορία και φορολογικές παραβάσεις
Για λαθρεμπορία υγρών καυσίμων και φορολογικές παραβάσεις συνελήφθη τη Δευτέρα από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας ένας άνδρας, 42 ετών, ως διαχειριστής και νόμιμος εκπρόσωπος βενζινάδικου σε περιοχή της Αττικής.

Ειδικότερα, από φορολογικό έλεγχο που έγινε στο πρατήριο υγρών καυσίμων διαπιστώθηκε ότι, για το χρονικό διάστημα από 01/01/2013 έως 26/04/2013, είχε διαθέσει στην κατανάλωση 1.853,29 λίτρα πετρέλαιο κίνησης, το οποίο δεν προέκυπτε από τις αγορές του από τις εταιρείες πετρελαιοειδών.

Οι εκτιμώμενοι διαφυγόντες δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το Δημόσιο ανέρχονται στο ποσό των 1.078,53 ευρώ. Επίσης, για το ίδιο χρονικό διάστημα, προέκυψε η μη έκδοση παραστατικών πώλησης/διακίνησης συνολικής μικτής αξίας 8.026,18 ευρώ.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ για τις παραβάσεις ενημερώθηκαν η αρμόδια Δ.Ο.Υ και το αρμόδιο Τελωνείο για την επιβολή των διοικητικών κυρώσεων.

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος θα συνεχιστούν οι έλεγχοι σε όλο το δίκτυο της διακίνησης των υγρών καυσίμων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015, 09:07