Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας σε βάρος 40χρονου υπαρχιφύλακα, ο οποίος υπηρετεί σε Υπηρεσία της Δυτικής Μακεδονίας, και 47χρονου ιδιώτη, που κατηγορούνται – κατά περίπτωση- για παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με τα ναρκωτικά, τα όπλα, τα πυρομαχικά και τις εκρηκτικές ύλες καθώς και για παράβαση καθήκοντος.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Τρίτης, κατά τη διάρκεια έλεγχου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς και της Ομάδας Πρόληψης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του υπαρχιφύλακα, που οδηγούσε ο ίδιος, βρέθηκαν σε τρέιλερ τέσσερις σάκοι με 113 δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 124 κιλών και 228 γραμμαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας, η οποία ανέλαβε το προανακριτικό έργο. Σε έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία του αστυνομικού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: δύο πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ με τέσσερις γεμιστήρες, 117 φυσίγγια τύπου καλάσνικοφ, 126 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ξίφος, ξιφολόγχη, κυνηγετικό μαχαίρι και χρήματα.

Από την εξέλιξη των ερευνών ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή στην υπόθεση 47χρονου ιδιώτη, ο οποίος αναζητήθηκε και συνελήφθη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε επαγγελματικό χώρο ιδιοκτησίας του και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 10 χειροβομβίδες στρατιωτικού τύπου, πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάσνικοφ με τέσσερις γεμιστήρες, 115 φυσίγγια τύπου καλάσνικοφ, 54 πυροκροτητές και κινητό τηλέφωνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο υπαρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης