Συναγερμός σήμανε χθες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όταν εντοπίστηκε 37χρονος Ιρακινός ο οποίος ταξίδευε από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα με πλαστό διαβατήριο.

Ο 37χρονος, ο οποίος ζει στην Αθήνα και είναι παντρεμένος με Ελληνίδα, υποστήριξε ότι παρέλαβε το συγκεκριμένο διαβατήριο στην Αθήνα, μέσω ταχυδρομείου, στέλνοντας μόνο τη φωτογραφία του σε έναν ξάδερφο του, καθώς ο ίδιος δεν μπορούσε να μεταβεί στο Ιράκ για να ανανεώσει το διαβατήριό του, γιατί το 2008 του είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, κατά τον διαβατηριακό έλεγχο, μετά την άφιξή του από την Κωνσταντινούπολη, διαπιστώθηκε ότι κατείχε διαβατήριο, που είχε καταχωρηθεί ως κλεμμένο και είχε ακυρωθεί από τις αρχές του Ιράκ.

Συγκεκριμένα συμπεριλαμβάνεται στα κενά ιρακινά διαβατήρια, τα οποία είχαν κλαπεί από την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο, από κέντρο πολιτών στην ιρακινή επαρχία Nineveh .

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης