Συνελήφθη καταζητούμενος αρχιμαφιόζος στη Βούλα

Συνελήφθη καταζητούμενος αρχιμαφιόζος στη Βούλα
Συνελήφθη μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, ένας 51χρονος καταζητούμενος αρχηγός συμμορίας εκβιαστών γνωστός στην πιάτσα με το ψευδώνυμο «Τσάκι Τσαν».

Σε βάρος του εκκρεμούσε από τον Νοέμβριο του 2014 ανεκτέλεστη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με ποινή κάθειρξης τριάντα οκτώ 38 έτη και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ, για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση, κατά συρροή, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών, πώληση πυρομαχικών και κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Το όνομα του «Τσάκι Τσάν» βρίσκεται σε ογκώδεις δικογραφίες που περιλαμβάνουν την δράση των κυκλωμάτων των εκβιαστών που πουλούν «προστασία» σε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων.

Σε μία από τις δικογραφίες που περιελάμβανε τον «Tσακι Τσάν», τον χαρακτήριζε ως αρχηγό συμμορίας που πουλούσε προστασία σε τουλάχιστον 21 καταστήματα στο Περιστέρι (κυρίως στην περιοχή του Μπουρναζίου), στην Πετρούπολη, στον Ασπρόπυργο αλλά και στη Γλυφάδα.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, μόνιμη τακτική των συγκεκριμένων «νονών της νύχτας» ήταν να προκαλούν φασαρίες σε μαγαζιά για να επιβάλουν την παρουσία τους.

Μετά από πολύμηνη έρευνα και παρακολούθηση , οι Αρχές Ασφαλείας κατάφεραν να συλλάβουν τον καταζητούμενο το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή της Βούλας.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016, 20:20