Δεν πίστευαν τα… έγγραφα που έβλεπαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας, όταν το περασμένο Σάββατο συνέλαβαν έναν 38χρονο, που με την βοήθεια μιας 39χρονης είχε ληστέψει με την απειλή όπλου ένα γαλακτοπωλείο στον Άγιο Παντελεήμονα. Ο δράστης είχε βαρύ ποινικό μητρώο, αλλά με… μαθηματικά που θα ζήλευαν ακόμα και τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, καθώς κατάφερε τα 44 χρόνια κάθειρξης, να τα συγχωνεύσει σε 30 και να βγει έξω υστέρα από… 12 χρόνια!

Το απίθανο αυτό περιστατικό δεν είναι το μοναδικό αλλά δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το… αλαλούμ του ποινικού μας συστήματος και ουσιαστικά την ατιμωρησία που είναι βασικό του χαρακτηριστικό. Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 38χρονος έχει κατηγορηθεί μεταξύ άλλων και για ανθρωποκτονία ενός συγκρατούμενου του μέσα στις φυλακές.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στην τελευταία του… δράση, ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου. Το δίδυμο των ληστών είχαν «προμηθευτεί τον αναγκαίο οπλισμό και πλήθος από είδη απόκρυψης των χαρακτηριστικών τους, όπως κράνη, κουκούλες, καπέλα, μάσκες προσώπου κ.λπ., προκειμένου να καθίσταται δύσκολη τόσο η ταυτοποίηση όσο και η συσχέτισή τους με τις συγκεκριμένες πράξεις». Στη συνέχεια έμπαιναν σε διάφορα καταστήματα και αφαιρούσαν τις εισπράξεις της ημέρας. Τον ρόλο του «μπουκαδόρου» είχε ο 38χρονος ο οποίος με την απειλή όπλου ακινητοποιούσε πελάτες και υπαλλήλους και η 39χρονη με απειλή μαχαιριού πήγαινε στα ταμεία και έπαιρνε τα χρήματα. Στη συνέχεια διέφευγαν με μοτοσυκλέτες, τις οποίες είχαν κλέψει πριν τις ληστρικές τους επιδρομές. Μετά την τελευταία ληστεία, αστυνομικοί του «Ληστειών» τους εντόπισαν στο αυτοκίνητο τους στην περιοχή της Κυψέλης και τους συνέλαβαν ενώ επέστρεψαν στον ιδιοκτήτη του γαλακτοπωλείου τα χρήματα.  

Στην κατοχή τους και στο αυτοκίνητο, «βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα και μεταλλικές σφαίρες καθώς και ρουχισμός που όπως διαπιστώθηκε έχει χρησιμοποιηθεί κατά τη διάπραξη ληστειών. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον είδη ρουχισμού που φορούσαν κατά τη διάπραξη ληστειών». 

Εξιχνιάστηκαν επιπλέον πέντε ληστείες και απόπειρα ληστείας σε καταστήματα στο Νέο Κόσμο, στην Κυψέλη, στη Νέα Σμύρνη και στον Άγιο Παντελεήμονα και δύο κλοπές μοτοσικλετών. Ο 38χρονος έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για ανθρωποκτονία, παράβαση του νόμου περί όπλων και περί ναρκωτικών και επικίνδυνες σωματικές βλάβες και η 39χρονη για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης