Συνελήφθη ο δράστης διαδοχικών διαρρήξεων σε καταστήματα και επιχειρήσεις στη Ροδόπη

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020, 21:19
Συνελήφθη ο δράστης διαδοχικών διαρρήξεων σε καταστήματα και επιχειρήσεις στη Ροδόπη

Συνελήφθη ο δράστης των διαδοχικών διαρρήξεων - κλοπών που σημειώθηκαν, το βράδυ της Παρασκευής, σε καταστήματα και επιχειρήσεις στον Νομό Ροδόπης, με εμβολισμό των προσόψεων των καταστημάτων με αυτοκίνητο.

Ειδικότερα, ο 21 ετών συλληφθείς και ο 31 ετών συνεργός του ο οποίος αναζητείται, με τη χρήση Ιδιωτικής Χρήσης Επιβατικού αυτοκινήτου, που είχε κλαπεί νωρίτερα, μετέβησαν διαδοχικά σε καταστήματα-επιχειρήσεις στην Κομοτηνή και σε οικισμούς του Νομού Ροδόπης και αφού εμβόλιζαν τις προσόψεις τους, εισέρχονταν στο εσωτερικό και αφαιρούσαν προϊόντα. Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 13 περιπτώσεις διαρρήξεων, ενώ συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής, οι έρευνες για τη συμμετοχή των δραστών και σε άλλες ομοειδείς περιπτώσεις.

Σε ότι αφορά στα κλοπιμαία οι δράστες αφαίρεσαν τρεις φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ένα βενζινοκίνητο εργαλείο, πακέτα τσιγάρων, τρόφιμα και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), Κομοτηνής, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στον αύλειο χώρο οι τρεις αφαιρεθέντες φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα πακέτα τσιγάρων και τα τρόφιμα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρονικός φορητός υπολογιστής, τρία ηλεκτρικά εργαλεία, ένα κινητό τηλέφωνο, μία μπαταρία αυτοκινήτου και ένας φακός.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020, 21:19