Zougla Newsroom

Χρησιμοποιούσε πάντα το ίδιο αυτοκίνητο, που στάθμευε σε κοντινή απόσταση, για να μπορεί να διαφύγει γρήγορα. Την ώρα που έμπαινε στα φαρμακεία της Δυτικής Αττικής ήταν ψύχραιμος και η φαλτσέτα που κρατούσε στο χέρι του του έδινε την απαραίτητη αυτοπεποίθηση μέχρι να αρπάξει τις εισπράξεις από τα ταμεία. Όμως ο 40χρονος, όσο και αν φρόντιζε να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του με κουκούλες full face ή με σκούφους, είχε ένα χαρακτηριστικό που τελικά τον πρόδωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από τη στιγμή που έπαιρνε τα χρήματα, έπιανε κουβέντα με τα θύματα και στη συνέχεια κοιτούσε προς τα πάνω, κλείνοντας τα μάτια του ή πιάνοντας το μέτωπό του» λέει στη zougla.gr αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής που ασχολήθηκε με την υπόθεση του ληστή των φαρμακείων. Ο 40χρονος κατηγορείται για τρεις ληστείες φαρμακείων στο Περιστέρι και το Ίλιον, ενώ συνελήφθησαν και δύο ακόμα άτομα, ηλικίας 49 και 43 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν μεθαδόνη βάρους 166,7 γραμμαρίων, ηρωίνη βάρους 20,4 γραμμαρίων, κοκαΐνη βάρους 3,5 γραμμαρίων, 709 ευρώ, διάφορα φυσίγγια, φορητός ασύρματος και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που εξασφάλισε η zougla.gr, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον 40χρονο, μεταξύ άλλων, από τα ρούχα που φορούσε στις ληστείες και που βρέθηκαν στο σπίτι του, αλλά και από τα παπούτσια. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχτηκε ότι λήστεψε τουλάχιστον ένα φαρμακείο και ότι χρησιμοποιούσε τη φαλτσέτα που βρέθηκε στην κατοχή του. Όσο για έναν από τους άλλους δύο συγκατηγορουμένους του, τη στιγμή που οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμά του για να τον συλλάβουν, προσπάθησε να ξεφύγει κλείνοντας την πόρτα με δύναμη και πηδώντας από το μπαλκόνι.

Οι αστυνομικοί όμως τον πρόλαβαν, του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στη δικαιοσύνη. Ο συνήγορος υπεράσπισης δύο εκ των κατηγορουμένων, ποινικολόγος Παναγιώτης Μαριόλης, μιλώντας στη zougla.gr, τόνισε ότι «η σύλληψη των εντολέων μου είχε ως αφορμή τη διάπραξη ληστειών από έτερο άτομο και τις φιλικές σχέσεις τους με αυτό. Αναδείχτηκε επαρκώς ο λόγος εύρεσης των συγκεκριμένων ποσοτήτων ναρκωτικών στην οικία τους στα πλαίσια της χρόνιας τοξικομανίας τους. Ως εκ τούτου ο ισχυρισμός τους περί της κατοχής των ναρκωτικών ουσιών για προσωπική τους χρήση έγινε δεκτός και αφέθηκαν ελεύθεροι κατόπιν της απολογίας τους». 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης