Περιπολούντες αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας εντόπισαν χθες το απόγευμα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 17, 18 και 20 ετών αντίστοιχα, κρυμμένα επιμελώς ένα ράδιοCD και μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ενώ ο 17χρονος είχε και ένα κινητό τηλέφωνο, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Όπως προέκυψε, οι δράστες, οι οποίοι συνελήφθησαν, λίγο νωρίτερα διέρρηξαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης νοσοκομείου, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσαν τα εν λόγω αντικείμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες συνέστησαν από τις αρχές Μαρτίου του τρέχοντος έτους οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων οχημάτων και ληστειών με τη χρήση σωματικής βίας.

Ειδικότερα, κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2012, ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέρρηξαν συνολικά έξι Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία ήταν σταθμευμένα σε χώρους στάθμευσης εμπορικών καταστημάτων στην περιοχή της Πυλαίας, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα των ιδιοκτητών.

Επιπλέον, το βράδυ της 23ης Μαρτίου, σε χώρο στάθμευσης καταστήματος στην ίδια περιοχή απέσπασαν την τσάντα μιας Ελληνίδας, τραυματίζοντάς την ελαφρά, ενώ το απόγευμα της 30ης Απριλίου, στην περιοχή της Ευκαρπίας, αφαίρεσαν με τη χρήση σωματικής βίας έναν χρυσό σταυρό από τον λαιμό ανυποψίαστης Ελληνίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης