Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, 34 και 36 ετών, μελών διεθνούς σπείρας που παγίδευε ΑΤΜ τραπεζών, προχώρησε η Ασφάλεια Καλαμάτας.

Τα μέλη της σπείρας, με αυτοσχέδιους μηχανισμούς, παγίδευαν ΑΤΜ τραπεζών και στη συνέχεια κατασκεύαζαν κάρτες – κλώνους, με τις οποίες έκαναν αναλήψεις από τραπεζικούς λογαριασμούς πελατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από έρευνα που έγινε στο δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου διέμεναν οι δύο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός υπολογιστής, ένα USB μνήμης, τέσσερις θύρες εισαγωγής καρτών ΑΤΜ εκ των οποίων οι δύο παγιδευμένες, τρία μεταλλικά πληκτρολόγια ΑΤΜ, διάφορα εργαλεία, κάρτες τραπεζών και κινητά τηλέφωνα.

Από ιδιωτική τράπεζα διαπιστώθηκε παγίδευση του ΑΤΜ του καταστήματός της, στην Καλαμάτα ενώ εντόπίστηκαν και τα προσωπικά δεδομένα των καρτών που εκλάπησαν.

Συνολικά μέχρι σήμερα, σε ιδιωτική τράπεζα της πόλης έχουν προσέλθει 42 πελάτες, οι οποίοι αμφισβητούν τις συναλλαγές συνολικού ύψους 64.841 ευρώ, ενώ σε άλλη τράπεζα η ζημιά φθάνει στο ποσό των 79.410 ευρώ, με τις παράνομες συναλλαγές να έχουν γίνει σε Αθήνα, Ιταλία, Κένυα και Βουλγαρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν και επειδή προέκυψε ανάλογη παράνομη δράση τους και στην Πάτρα, προσήχθησαν στην Ασφάλεια Πατρών, ενώ σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης