Συνελήφθη στην Τουρκία ο "Εσκομπάρ των Βαλκανίων"

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018, 08:15
Συνελήφθη στην Τουρκία ο "Εσκομπάρ των Βαλκανίων"
Ένας από τους πλέον καταζητούμενους διακινητές ναρκωτικών ουσιών, ο διαβόητος Jovica Vukotic, συνελήφθη από τις Αρχές στην Αττάλεια της Τουρκίας έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση.

Ένας από τους πλέον καταζητούμενους διακινητές ναρκωτικών ουσιών, ο διαβόητος Jovica Vukotic, συνελήφθη από τις Αρχές στην Αττάλεια της ΤουρκίαςΟ γνωστός και ως «Ιβάν», εγκέφαλος διεθνούς οργάνωσης ναρκωτικών, συνελήφθη με ελληνικό ένταλμα σε τουριστικό θέρετρο στη γειτονική χώρα, όπου έκανε χλιδάτες διακοπές.

Ο Σέρβος «Εσκομπάρ των Βαλκανίων» είχε μεταφέρει στη χώρα μας κάτι λιγότερο από μισό τόνο κοκαΐνη και συνελήφθη μαζί με ακόμη δύο άτομα, τα οποία έφεραν πλαστά διαβατήρια.

Διαφεύγει ο ιδιοκτήτης πολυτελούς αυτοκινήτου, το οποίο εικάζεται ότι έκανε μεταφορές ναρκωτικών σε χώρες της Ευρώπης.

Η χλιδάτη ζωή στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα ο «Ιβάν» διέμενε σε βίλες των νοτίων προαστίων, έκανε χλιδάτη ζωή και σύχναζε σε στέκια όπου υπήρχαν Σέρβοι.

Επιπλέον, σύχναζε από τις αρχές του 2017 σε γνωστά καταστήματα των νοτίων προαστίων καθώς και σε κλειστές λέσχες. Εκεί είχε την ευκαιρία να κάνει επαφές με γνωστά πρόσωπα, ενώ συστηνόταν ως επιχειρηματίας από τη Σερβία.

Μέσω των διασυνδέσεών του προέβαινε στη διακίνηση των τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών τόσο σε Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η αποκάλυψη του κυκλώματος

Στα ίχνη του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης σκληρών ναρκωτικών βρέθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2017 η Δίωξη Ναρκωτικών μετά τον εντοπισμό ενός 35χρονου, δεξί χέρι του «Ιβάν» με σερβική υπηκοότητα, στην πολυτελή οικία του οποίου βρέθηκαν 135 κιλά κοκαΐνη.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του είχε ξεκινήσει έπειτα από πληροφορίες που έφθασαν στα γραφεία της Δίωξης, οι οποίες έκαναν λόγο για ποσότητες ναρκωτικών-μαμούθ που βρίσκονταν εντός πολυτελούς πολυκατοικίας στη Βάρκιζα.

Φωτογραφία του συνεργού του «Ιβάν»

Έπειτα από συντονισμένη μεγάλη επιχείρηση στο πολυτελές διαμέρισμα του Σέρβου διακινητή, που ονομαζόταν Μάρτιν, έγινε η σύλληψή του. Η αξία των ναρκωτικών υπερέβαινε τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Αστυνομικοί κύκλοι ανέφεραν πως πρόκειται για κύκλωμα το οποίο προωθεί ναρκωτικά σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και σε πλούσιους πελάτες.

Μετά τη σύλληψη του Μάρτιν, ως φαίνεται, τα «στόματα άνοιξαν», με αποτέλεσμα η αστυνομία να συλλέξει επαρκή στοιχεία για τον εγκέφαλο του κυκλώματος. Οι πληροφορίες αυτές οδήγησαν τις Αρχές στα ίχνη του Jovica Vukotic.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό κι άλλων προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στο διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Διαβάστε επίσης:


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018, 08:33