Για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών συνελήφθη από την αστυνομία στα Χανιά, ένας 30χρονος από το Μαρόκο ενώ ως συνεργούς του, η αστυνομία αναζητά ένα ακόμα ομοεθνή του, καθώς και έναν 32χρονο από τη Συρία.

 Όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο δημοτικό διαμέρισμα Κολυμβαρίου του δήμου Πλατανιά, 15 αλλοδαποί Συριακής καταγωγής, εκ των οποίων οι εννέα ανήλικοι ηλικίας 3 έως 16 ετών, διότι εισήλθαν και παρέμεναν παράνομα στη χώρα. Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε, κατέβαλαν ο καθένας στον συλληφθέντα και στους συνεργούς του χρηματικό ποσό από 2000 έως 3000 δολάρια Η.Π.Α, προκειμένου να τους μεταφέρουν στην Ιταλία .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δυο αλλοδαποί που αναζητούνται, το πρωί της 6ης Ιανουαρίου, τους μετέφεραν τμηματικά με αυτοκίνητα και τους εγκατέλειψαν σε παροπλισμένο, αγκυροβολημένο πλοιάριο στο λιμάνι Κολυμβαρίου, στο οποίο ο συλληφθείς Μαροκινός εργαζόταν ως φύλακας.Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης