Συνελήφθησαν για δωροληψία υπάλληλος πολεοδομίας και αρχιτέκτονας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016, 20:53
Συνελήφθησαν για δωροληψία υπάλληλος πολεοδομίας και αρχιτέκτονας
Συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων διοικητικός υπάλληλος πολεοδομίας του Δήμου Αττικής και ιδιώτης αρχιτέκτονας-μηχανικός, για υπόθεση δωροληψίας

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν την Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016, 48χρονος διοικητικός υπάλληλος πολεοδομίας του Δήμου Αττικής και 58χρονος ιδιώτης, αρχιτέκτονας-μηχανικός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για δωροληψία υπαλλήλου και άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου, αντίστοιχα.

Για την υπόθεση αυτή προηγήθηκε καταγγελία 47χρονης συνιδιοκτήτριας καταστήματος, για πράξεις που έλαβαν χώρα κατά τη διευθέτηση πολεοδομικής παράβασης, για την οποία της είχαν επιβληθεί διοικητικά πρόστιμα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, η 47χρονη απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, όπου την υπόθεσή της ανέλαβε ο 48χρονος διοικητικός υπάλληλος της πολεοδομίας. Αυτός την ενημέρωσε ότι η υπόθεσή της είναι ιδιάζουσα, όμως μπορεί να διευθετηθεί και την παρέπεμψε στον 58χρονο ιδιώτη αρχιτέκτονα-μηχανικό, τον οποίο και συνέστησε ως συνεργάτη του.

Σε διαδοχικές επικοινωνίες που είχε η 47χρονη με τον 58χρονο, της ζήτησε το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ, μέρος του οποίου θα αποτελούσε την αμοιβή του για τη διευθέτηση της υπόθεσης, ενώ το υπόλοιπο προορίζεται για τον 48χρονο, ο οποίος θα ολοκλήρωνε άμεσα τη διαδικασία και θα μεσολαβούσε στη διαγραφή των προστίμων.

Μετά τη διευθέτηση της υπόθεσής της, συμφωνήθηκε η παραλαβή των χρημάτων να γίνει από τον 58χρονο αρχιτέκτονα-μηχανικό στο κατάστημα της 47χρονης και αυτός στη συνέχεια θα έδινε μέρος του ποσού στον 48χρονο διοικητικό υπάλληλο.

Στη συνάντησή τους, η 47χρονη παρέδωσε στον 58χρονο το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, προσημειωμένο με αποτέλεσμα ο άνδρας να συλληφθεί από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Ακολούθως εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 48χρονος διοικητικός υπάλληλος στον επαγγελματικό του χώρο.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016, 20:53