Συνελήφθησαν οι δύο από τους τέσσερις ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι της 85χρονης στην Πουλίτσα Κορινθίας και, αφού την έδεσαν και τη φίμωσαν, την άφησαν αβοήθητη να πεθάνει, καθώς δεν μπόρεσε ποτέ να ξανασυνδεθεί με τη συσκευή παροχής οξυγόνου η οποία την κρατούσε στη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατος της άτυχης γυναίκας επήλθε από παθολογικά αίτια, τα οποία όμως προέκυψαν από την εισβολή των ληστών στο σπίτι της. Όπως αναφέρουν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, οι άνδρες μπήκαν στην κατοικία της και, αφού τη σήκωσαν από τους ώμους, την έριξαν πάνω στο κρεβάτι της, όπου την έδεσαν και τη φίμωσαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια απέσπασαν μία τηλεόραση, λάδια και τρόφιμα, και τράπηκαν σε φυγή.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των άλλων δύο ληστών.

Το δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. για το συμβάν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξιχνιάστηκε άμεσα ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής, η οποία βρέθηκε νεκρή προχθές, 24 Νοεμβρίου 2018, στην οικία της, στο χωριό Πουλίτσα Κορινθίας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες, 25 Νοεμβρίου 2018, το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου – Βόχας Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου – Βόχας, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 20 και 32 ετών.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, προχθές το πρωί, οι παραπάνω διέρρηξαν την οικία της ηλικιωμένης και αφού την ακινητοποίησαν με τη χρήση βίας, αφαίρεσαν ηλεκτρονική συσκευή, ποσότητα πετρελαίου και τρόφιμα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Σημειώνεται ότι η ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας, από ημεδαπή που την περιέθαλπε.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί, εντόπισαν χθες (25.11.2018) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου- Βόχας Κορινθίας τον 20χρονο και τον 32χρονο και τους συνέλαβαν.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, η οποία περιλαμβάνει δύο ακόμη ημεδαπούς – συνεργούς τους, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου- Βόχας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης