Έίχαν ξαφρίσει τουρίστες σε Ακρόπολη και Φιλοπάππου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014, 15:56
Έίχαν ξαφρίσει τουρίστες σε Ακρόπολη και Φιλοπάππου
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος πεζών και τουριστών στην περιοχή του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης και του λόφου Φιλοπάππου.

Συνελήφθησαν στις 18-2-2014 το βράδυ στο Μοναστηράκι από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα Δ.Ε.Λ.Τ.Α.), τρία άτομα, δύο νέοι, ηλικίας 16 και 17 ευρώ, και ένας 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι λίγο νωρίτερα, στην περιοχή του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, είχαν αφαιρέσει με τη χρήση σωματικής βίας από δύο άνδρες, ηλικίας 19 και 20 ετών, τα κινητά τους τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, το τελευταίο τρίμηνο οι τρεις συλληφθέντες, μαζί με έναν 17χρονο και άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν συστήσει σπείρα και διέπρατταν ληστείες σε βάρος πολιτών και τουριστών στην περιοχή του κέντρου Αθηνών και συγκεκριμένα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και το Λόφο του Φιλοπάππου. Τις ληστείες τις διέπρατταν είτε με τη χρήση σωματικής βίας, είτε με την απειλή μαχαιριού και αφαιρούσαν από τα θύματά τους χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Όπως εξακριβώθηκε, οι συλληφθέντες με διαφορετική δομή κάθε φορά, αλλά με διαρκή δράση, είχαν διαπράξει δεκατρείς 13 ληστείες σε βάρος τουριστών.

Επιπλέον συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες, ηλικίας 33, 33, 46 και 47 ετών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ αναζητούνται ένας 17χρονος συνεργός των δραστών και οι γονείς του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους και τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014, 16:01