Συνελήφθησαν οι τσαντάκηδες της Θεσσαλονίκης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013, 05:08
Συνελήφθησαν οι τσαντάκηδες της Θεσσαλονίκης
Εξιχνιάστηκαν έπειτα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, είκοσι οκτώ περιπτώσεις αρπαγών τσαντών σε βάρος γυναικών.

Εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες στην περιοχή της Ξηροκρήνης από δικυκλιστές αστυνομικούς Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, δύο άνδρες, ηλικίας 30 και 29 ετών (άνδρας – γυναίκα αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «Σύσταση συμμορίας για διάπραξη ληστειών και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών» και «αποδοχή-διάθεση προϊόντων εγκλήματος».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω, από τον Αύγουστο του 2013 έως και την 16-10-2013, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τις αρπαγές τσαντών από γυναίκες, προσποριζόμενοι παράνομο περιουσιακό όφελος ενώ έθεταν σε αρκετές περιπτώσεις σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των γυναικών.

Συγκεκριμένα, κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, το ανδρόγυνο, φορώντας κράνη και επιβαίνον σε δίκυκλο όχημα , διέπραξε:

-Δεκαοκτώ αρπαγές τσαντών και δύο απόπειρες,
-Επτά αρπαγές τσαντών και μία απόπειρα, κατά την διάρκεια των οποίων προκλήθηκαν σωματικές βλάβες σε βάρος των γυναικών.

Από τις ως άνω πράξεις τους, αποκόμισαν το χρηματικό ποσό των 7.845,05 ευρώ ενώ μεταξύ άλλων οι αφαιρεθείσες τσάντες περιείχαν πλήθος τραπεζικών καρτών, κινητών τηλεφώνων, εγγράφων, αξεσουάρ και προσωπικών αντικειμένων των παθουσών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθηκευτικό χώρο του 30χρονου καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • Οκτώ γυναικείες τσάντες – πορτοφόλια,
  • Πλήθος δακτυλιδιών, ρολογιών χειρός και αξεσουάρ,
  • Έξι κράνη μηχανής,
  • Πέντε ζευγάρια γάντια,
  • Πέντε μπουφάν,
  • Έξι φορητές μανάδες αποθήκευσης (USB sticks),
  • Ένα πακέτο σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και
  • Ένα κινητό τηλέφωνο.
Μέρος των κατασχεθέντων αναγνωρίσθηκε από τις παθούσες και θα τις αποδοθούν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013, 05:14