Εξιχνιάστηκε έπειτα από συντονισμένη έρευνα της αστυνομίας σε Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή υπόθεση αρπαγής και εκβίασης, έπειτα από τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Πρόκειται για τέσσερις ξένους υπηκόους ηλικίας 22, 30, 23 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αρπαγή και εκβίαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα,  προχθές το πρωί, ξένος υπήκοος κατήγγειλε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης ότι οικείο του πρόσωπο έχει απαχθεί από ομοεθνείς του και κρατείται στην περιοχή της Κομοτηνής.

Σύμφωνα με την καταγγελία του, συγγενείς του απαχθέντος είχαν ήδη καταβάλει χρηματικό ποσό προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο, πλην όμως οι δράστες απαιτούσαν την καταβολή επιπλέον χρημάτων.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία το μεσημέρι της ίδιας μέρας σε προσυμφωνημένο ραντεβού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εμφανίστηκαν ο 22χρονος και ο 30χρονος προκειμένου να παραλάβουν το συμφωνηθέν ποσό, οπότε και συνελήφθησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής εντόπισαν και συνέλαβαν τις πρωινές ώρες το πρωί της Δευτέρας στον Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων της περιοχής τους δύο 23χρονους, οι οποίοι θα μετέφεραν το θύμα στη Θεσσαλονίκη, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας εντοπίσθηκε και δεύτερος άνδρας που είχε απαχθεί.

Από την προανάκριση που διενήργησε η προαναφερόμενη Υπηρεσία προέκυψε ότι οι δράστες μαζί με ακόμη τρεις συνεργούς τους κρατούσαν παρά τη θέλησή τούς τους δύο ξένους υπηκόους σε δασική περιοχή της Κομοτηνής και απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή χρηματικού ποσού προκειμένου να τους απελευθερώσουν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης