Πέντε διακινητές που εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης εισόδου μεταναστών στη χώρα συνελήφθησαν τις τελευταίες ώρες από αστυνομικούς στους νομούς ‘Εβρου και Καβάλας.

Μεταξύ αυτών, είναι και ένας 15χρονος ο οποίος οδηγούσε χωρίς δίπλωμα οδήγησης Ι.Χ. αυτοκίνητο και μετέφερε παράνομα δύο μετανάστες. Μάλιστα, ο ανήλικος δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όχημα με οδηγό τον 15χρονο και συνοδηγό έναν 21χρονο κατευθύνθηκε προς τον οικισμό Ακροβούνι Καβάλας, όπου προσέκρουσε σε τοίχο με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί.  Στη συνέχεια οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ανήλικο οδηγό, ενώ ο 21χρονος συνοδηγός παρά το γεγονός ότι αρχικά κατάφερε να διαφύγει, εντοπίστηκε και συνελήφθη. Από τις αρχές κατασχέθηκαν τόσο το Ι.Χ. όσο και μια πλαστική βάρκα.

Επίσης, μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν στην περιοχή των Λαβάρων Έβρου άλλοι τρεις διακινητές, δυο 18χρονοι και ένας 32χρονος. Ο ένας 18χρονος μετέφερε παράνομα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, τέσσερις μετανάστες, ενώ οι άλλοι δύο δράστες τον καθοδηγούσαν ως προς το σημείο περαίωσης στο ελληνικό έδαφος, με σκοπό στη συνέχεια να τους παραλάβουν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, με τη σύλληψη των τριών δραστών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλους περίπου 150 μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης