Συνελήφθησαν συνεργοί δραπέτη των φυλακών Ναυπλίου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012, 13:34
Συνελήφθησαν συνεργοί δραπέτη των φυλακών Ναυπλίου
Την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας Αλβανών που ενέχεται στην απόδραση ενός 40χρονου κρατουμένου των Δικαστικών Φυλακών Ναυπλίου, τον περασμένο Αύγουστο κατά τη μεταγωγή του στο νοσοκομείο Ναυπλίου, ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Ο Αλβανός κρατούμενος εξέτιε ποινή κάθειρξης 20 ετών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ένοπλη ληστεία και στις 20 Αυγούστου απέδρασε με τη βοήθεια συνεργών του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Ναυπλίου. Τότε, δύο άτομα που έφεραν βαρύ οπλισμό επιτέθηκαν στους τέσσερις συνοδούς δικαστικούς φύλακες και, πυροβολώντας για εκφοβισμό στον αέρα, τον άρπαξαν και διέφυγαν με Ι.Χ..

Το πρωί της Τετάρτης (28/11), συνελήφθησαν σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αργολίδα, Χάνια και Αττική τέσσερα από τα μέλη της οργάνωσης, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 39, 28, 32 και 29 ετών.

Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -τα κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ελευθέρωσης φυλακισμένου με πρόθεση, απόδρασης κρατουμένου, διακεκριμένης κλοπής, εμπρησμού και παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα τέσσερα άτομα (επίσης μέλη της οργάνωσης), τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί, καθώς και ο 40χρονος Αλβανός δραπέτης.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες και το προανακριτικό έργο για τη σύλληψη και των άλλων μελών της σπείρας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012, 15:04