Συνεπλάκησαν μέσα στο γραφείο του νομάρχη Ζακύνθου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010, 13:15
Συνεπλάκησαν μέσα στο γραφείο του νομάρχη Ζακύνθου
Κλειστή ήταν τη Δευτέρα η Διεύθυνση της Πολεοδομίας Ζακύνθου, ενώ χθες οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε αποχή από τα καθήκοντά τους. Αιτία η βιαιοπραγία κατά υπαλλήλου της Πολεοδομίας από πολίτη, που έλαβε χώρα μέσα στο γραφείο του νομάρχη Ζακύνθου, Διονύση Γάσπαρου, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Καθυστερούσαν την υπόθεσή του

Σύμφωνα με πληροφορίες η επίθεση κατά του μηχανικού της Πολεοδομίας, σημειώθηκε μέσα στο γραφείο του νομάρχη παρουσία του αντινομάρχη, Διονύση Παλλαδινού, του προέδρου του νομαρχιακού συμβουλίου, Διονύση Μυλωνά, καθώς και ενός ακόμη υπαλλήλου. Ήταν τέτοια η αγανάκτηση του ιδιώτη, ώστε έσπασε τα γυαλιά και έσκισε την μπλούζα του υπαλλήλου, ενώ στη συνέχεια στράφηκε και κατά των αιρετών εκπροσώπων της νομαρχίας. Στον χώρο επικράτησε μεγάλη ένταση και διαξιφισμοί. Μέχρι χθες, κανείς δεν είχε καταθέσει μήνυση για το συμβάν.

Αιτία της αγανάκτησης του πολίτη που χειροδίκησε είναι οι επανειλημμένες ενστάσεις που έγιναν για επαγγελματικό κτίριο που κατασκεύασε στην πόλη της Ζακύνθου. Ο πολίτης ζήτησε επανειλημμένως από την υπηρεσία να του δηλώσει τι θα πρέπει να αλλάξει ή να διορθώσει ή να γκρεμίσει ή να χτίσει, ώστε το ακίνητό του να μην είναι παράνομο. Επειδή δεν βρήκε άκρη με αυτά που ζητούσε προφορικά και γραπτά, και τα έξοδα της επένδυσής του έτρεχαν έφτασε ως το γραφείο του νομάρχη, ο οποίος κάλεσε τους αρμόδιους μηχανικούς, προκειμένου να βρεθεί άκρη, παρουσία του πολίτη.

Εκεί, όπως φάνηκε, δημιουργήθηκε έντονη αντιπαράθεση, με αποτέλεσμα την εν βρασμώ επίθεση κατά του υπαλλήλου, που προκάλεσε σοκ και αντιδράσεις. Πρόκειται για ένα ακόμη δυσάρεστο συμβάν, που έρχεται να προστεθεί σε όσα κατά καιρούς έχουν γίνει κατά των εργαζομένων εκεί, όπως χειροδικίες, αλλά ακόμη και επιθέσεις με οξύ σε Ι.Χ. των υπαλλήλων.

Οι εργαζόμενοι

Μεγάλη ήταν η ανησυχία των εργαζομένων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, αφού με την έκταση που έχουν πάρει τα γεγονότα, ιδιαίτερα με την προβληματική λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι άλλο μπορεί να συμβεί από εδώ και στο εξής. Χθες το πρωί, το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου των εργαζομένων είχε πολύωρη συνάντηση με τον νομάρχη, και του ζήτησε τη λήψη μέτρων, τόσο για την αποφυγή ανάλογων περιστατικών στο μέλλον όσο και για να κινηθούν όλες οι νομικές διαδικασίες κατά του επιτιθέμενου πολίτη.

Γεγονός όμως είναι ότι η υπηρεσία υπολειτουργεί, με αποτέλεσμα εκατοντάδες υποθέσεις να μένουν πίσω. Άλλες βρίσκονται στα δικαστήρια, ενώ υπάλληλοι της υπηρεσίας καλούνται στα δικαστήρια για παράβαση καθήκοντος. Άλλοι εργαζόμενοι έχουν βγει με πρόωρη σύνταξη ή παραιτούνται, με αποτέλεσμα οι πολίτες να συμπεριφέρονται με αγανάκτηση, αφού δεν εξυπηρετούνται.

Πηγή: imerazante.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010, 14:42