Ο Δήμος Αθηναίων και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενώνουν δυνάμεις για δράσεις ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. O δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, δρ Αντώνιος Αυγερινός, υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας, με την οποία ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, αναλαμβάνει να συνδράμει τον Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), προσφέροντας υγειονομική κάλυψη και πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη σε όλα τα αθλητικά γεγονότα, αλλά και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις των φορέων αυτών. Επίσης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας θα υπάρχει παρουσία ποδηλατών/διασωστών του για παροχή υγειονομικής κάλυψης.

Με τη συμφωνία, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα παρέχει υγειονομική κάλυψη και στα Summer Camp για παιδιά που διοργανώνει ο Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α, καθώς επίσης και εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες και στην καρδιοπνευμονική ανάνηψη, στο προσωπικό του Δήμου και του Οργανισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δρ Αντώνης Αυγερινός, μετά την υπογραφή της συμφωνίας, «η συνεργασία του ΕΕΣ, με το Δήμο Αθηναίων και ιδιαίτερα με τον εξαίρετο δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Μπακογιάννη, είναι απόρροια κοινών αντιλήψεων αρχών και θέσεων σε θέματα ανθρωπισμού, εθελοντισμού, αλτρουισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης». «Σχεδιάζουμε από κοινού την ανάπτυξη μιας αγαθοποιού δυναμικής που θα εδράζεται σε ένα ευρύ φάσμα κοινωφελών δραστηριοτήτων», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΕΣ προσθέτοντας ότι «η υπογραφή του Μνημονίου, θα αποτελεί το εφαλτήριο για την περαιτέρω χάραξη νέων δράσεων προς όφελος όλων των πολιτών του Δήμου της Αθήνας».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης τόνισε: «Μία πόλη έχει ζωή όταν έχουν ζωή οι άνθρωποι της. Πηγαίνει μπροστά όταν καταφέρνει να τους στηρίζει όλους. Αναπτύσσεται όταν δεν αφήνει κανέναν μόνο του. Αυτός είναι ο σκοπός και ο απόλυτος στόχος μας. Με κάθε δράση, με κάθε πρωτοβουλία μας που κάνει την πόλη, ανθρώπινη στην καθημερινότητά της. Είναι αυτό που αλλάζει στην Αθήνα. Η δημιουργία μιας τεράστιας ομπρέλας αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Και η συνεργασία μας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, μεγαλώνει την ομπρέλα, τη δυναμώνει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης