Την πρόοδο των εργασιών σε δύο σημαντικά έργα για την πόλη του Αμαρουσίου και ειδικότερα για την περιοχή της Κοκκινιάς διαπίστωσε με επιτόπια επίσκεψή του ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

Πρόκειται για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στο 2ο Γυμνάσιο 2ο Λύκειο και το έργο «Διαδρομές Ζωής Πνοή Περιβάλλοντος στο Μαρούσι», που περιλαμβάνει τη δημιουργία δικτύου πεζοδρόμων, διαπλατυσμένων πεζοδρομίων και ποδηλατοδρόμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Πατούλης συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Νικόλαο Πέππα και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, επιθεώρησε την εξέλιξη των εργασιών στο κλειστό γυμναστήριο, ενώ συνομίλησε και ενημερώθηκε από τους κατασκευαστές, ενόψει της τοποθέτησης στέγης στο υπό κατασκευή κτήριο.

Επίσης, επισκέφθηκε την περιοχή όπου το έργο «Πράσινες Διαδρομές» βρίσκεται στο στάδιο της διαμόρφωσης των πλατειών Αναπαύσεως, Μεσογείων και Δάφνης. Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ανάπλαση του πάρκου Πεντέλης και Αργοναυτών, την ανάπλαση του πάρκου Μεσογείων, την ανάπλαση και διαμόρφωση πράσινης διαδρομής στην οδό Μεσογείων και στην οδό Αργοναυτών και την ανάπλαση και διαμόρφωση πράσινης διαδρομής στην οδό Αναπαύσεως και στην οδό Δάφνης.

Η διαδρομή διατρέχει επιλεγμένους υπαίθριους χώρους και θα λειτουργεί ως υποδοχή για διάφορες πολιτισμικές και αθλητικές εκδηλώσεις, πορείες για πεζούς, για ποδηλάτες, κ. ά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το πέρας των επισκέψεων του στα δύο εν εξελίξει έργα, ο κ. Πατούλης δήλωσε:
«Δύο ακόμη εξαιρετικής σημασίας έργα για την πόλη μας εξελίσσονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς μέσα στο προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα.
Τα έργα είναι αποτέλεσμα σοβαρού σχεδιασμού από την πλευρά του Δήμου και αποτελεσματικής διεκδίκησης από την κεντρική εξουσία.
Με την ολοκλήρωσή τους θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά, τόσο στην προσπάθεια μας για την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών της πόλης μας, όσο και στην αναβάθμιση της γειτονιάς της Κοκκινιάς, μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες γειτονιές.
Έχοντας ως οδηγό το όραμά μας, κάθε γειτονιά του Αμαρουσίου να είναι αυτάρκης σε κοινωνικές και αθλητικές υποδομές, χωρίς ελλείψεις και προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στα δίκτυα υποδομής, προχωρούμε με σκληρή προσπάθεια, υπομονή και επιμονή στην υλοποίηση του έργου μας.
Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και παρά τα εμπόδια από αυτούς που εξυπηρετούν μικροκομματικές σκοπιμότητες, εμείς συνεχίζουμε για τη δημιουργία μιας πόλης φιλικής και ανθρώπινης, που θα αναβαθμίζει και θα βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης