Συνεχείς είναι οι συλλήψεις στον Προμαχώνα Σερρών για παράνομες εισαγωγές, μέσω του συνοριακού περάσματος Ελλάδας – Βουλγαρίας, ειδών που υπόκεινται σε ειδικό φόρο κατανάλωσης, όπως τσιγάρα, ποτά και καύσιμα.

Μόνο σήμερα η Αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη επτά προσώπων σε διαφορετικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διήμερο στον Προμαχώνα, στην είσοδο στο ελληνικό έδαφος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το συγκεκριμένο διάστημα κατασχέθηκαν πάνω από τετρακόσια λίτρα αλκοολούχων ποτών, εκατό λίτρα υγρών καυσίμων, πακέτα τσιγάρων και συσκευασίες καπνού. Οι συλληφθέντες – τρεις Βούλγαροι, δύο Ρουμάνοι και δύο Έλληνες – οδηγήθηκαν για λαθρεμπόριο στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Σερρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι λαθρέμποροι φαίνεται ότι προτιμούν την αγορά της Βουλγαρίας, διότι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα παραπάνω προϊόντα είναι χαμηλότερος, αλλά και πολύ φθηνότερη η τιμή αγορά τους. Έχει παρατηρηθεί δε ότι ειδικά ποσότητες ποτών που εισάγονται παράνομα από τη γειτονική χώρα καταλήγουν να πωλούνται σε καταστήματα της Ελλάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης