Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τις Κυριακές

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013, 10:57
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τις Κυριακές
«Πρέπει να απορριφθεί ο εκβιασμός, ότι, αν δεν αποφασίσει ο δήμος ή η Περιφέρεια για τον αριθμό των Κυριακών που θα ανοίξουν τα μαγαζιά, τότε θα πάμε αυτόματα στην πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Η πρόσκληση σε διαβούλευση των εμπορικών συλλόγων από ορισμένους αντιπεριφερειάρχες είναι προσχηματική. Η εμπειρία από τις πρώτες συζητήσεις έδειξε ότι οι αποφάσεις είναι προειλημμένες».

Αυτό σημειώνει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων, και ζητεί από τους εμπορικούς συλλόγους «να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, συλλογή υπογραφών. Να συνεργαστούν με τα αντίστοιχα σωματεία των εργαζομένων, να αξιοποιήσουν κάθε μορφή ενημέρωσης και κινητοποίησης» και η πρόταση προς τις περιφέρειες να είναι ότι θα ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα μόνο μία Κυριακή τον χρόνο.

«Η επίκληση των τοπικών ιδιομορφιών και ιδιαίτερα αυτών σχετικά με τις τουριστικές περιοχές γίνεται μόνο για προπαγανδιστικούς λόγους και για να δημιουργηθούν αντιθέσεις κυρίως ανάμεσα στους έμπορους διάφορων περιοχών. Εξάλλου, στα τουριστικά επαγγέλματα και στις τουριστικές περιοχές εδώ και πολλά χρόνια οι αγορές λειτουργούν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα» τονίζει η Ομοσπονδία και προσθέτει ότι «οι όποιοι περιορισμοί τέθηκαν είναι για τα μάτια του κόσμου και για να λιγοστέψουν οι αντιδράσεις εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων. Ήδη υπάρχουν στο συρτάρι οι προσφυγές των ενώσεων των μεγαλοεπιχειρηματιών για άνιση μεταχείριση και νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού».

Σημειώνεται ακόμη ότι η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στο εμπόριο πολύ σύντομα θα συμπαρασύρει και δεκάδες άλλους κλάδους που συνδέονται με την εμπορική δραστηριότητα.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013, 12:16