Συνεχίζεται κανονικά το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας 60.000 παιδιών σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς καθώς και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, καθώς η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου τάχθηκε υπέρ της εγκυρότητάς του.

Συγκεκριμένα, με σημερινή του απόφαση το Ελεγκτικό Συνέδριο άναψε το «πράσινο φως» για την υπογραφή των συμβάσεων με όλους τους δημοτικούς και ιδιωτικούς σταθμούς που μετέχουν στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο Εργασίας και η ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) που είχε αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος, μπροστά στο κίνδυνο ματαίωσής του, είχαν προσφύγει στην Ολομέλεια, ζητώντας την ακύρωση της πρωτόδικης απόφαση του Ζ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Η Ολομέλεια σήμερα αποφάσισε θετικά υπέρ της εγκυρότητας του προγράμματος.

«Χαιρετίζω και μαζί με μένα όλες οι οικογένειες και οι δήμοι της χώρας, την ιδιαίτερα θετική και εθνικά σημαντική απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που διασφαλίζει την κανονική λειτουργία ενός προγράμματος που αφορά 60.000 οικογένειες και τα παιδιά τους, θέσεις εργασίας στους δήμους ενώ σώζει κοινοτικούς πόρους εκατομμυρίων ευρώ», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Eπιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης