Συνεχίζεται η είσοδος των αιτούντων άσυλο στη Λέσβο, στο Καρά Τεπέ, στον νέο χώρο που θα τους φιλοξενήσει μετά την πυρκαγιά στο ΚΥΤ Μόριας που κατέστρεψε ολοσχερώς τη δομή.

Πρόκειται για μια έκταση που ήταν πεδίο βολής του στρατού, όπου από χθες στήνονται σκηνές για να  φιλοξενήσουν τους μετανάστες/πρόσφυγες από τη δομή της Μόριας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προτεραιότητα δίνεται στις οικογένειες ενώ μένει να φανεί πόσοι από αυτούς θα πειστούν για να αποχωρήσουν από το δρόμο και να μπουν στην σκηνές που έχουν ετοιμαστεί.

Οι πρώτοι 40 οδηγήθηκαν στο ιατρείο που δημιουργήθηκε με χορηγία της Unicef, όπου και ελέγχθηκαν ιατρικά από συνεργεία του ΕΟΔΥ και βρέθηκαν αρνητικοί στο σύνολο τους. Ακολούθησε καταγραφή τους και στη συνέχεια οδηγήθηκαν κατά οικογένειες σε σκηνές των έξι ατόμων οριοθετημένες κατά εθνικότητες.

Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου υποστηρίζουν ότι στο νέο καταυλισμό θα στεγαστούν περί τους 3000 ανθρώπους με πρώτη προτεραιότητα, αυτή των οικογενειών και μελών ευάλωτων ομάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από νωρίς το μεσημέρι άρχισε, επίσης, η διανομή φαγητού στο σύνολο των προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκονται στον δρόμο.

Το πρώτο κρούσμα

Στο μεταξύ, κατά τον υγειονομικό έλεγχο των εισερχομένων στο νέο καταυλισμό του Καρά Τεπέ εντοπίσθηκε πριν από λίγο το πρώτο θετικό κρούσμα.

Το σύνολο των εισερχόμενων στο νέο καταυλισμό ελέγχονται υγειονομικά με τα τέστ γρήγορης ανίχνευσης της νόσου, η οποία δίνει αποτελέσματα σε 15 περίπου λεπτά.

 Όσοι βρίσκονται θετικοί στη νόσο, όπως και όσοι ιχνηλατηθούν ως επαφές οδηγούνται σε χώρο υγειονομικής απομόνωσης που έχει δημιουργηθεί στο νέο καταυλισμό.

Δείτε πλάνα από τη νέα δομή με το φακό του zougla.gr. Σε λίγο θα υπάρξουν εικόνες και μέσα από τον χώρο όπου θα εγκατασταθούν οι μετανάστες/πρόσφυγες.

Διαβάστε επίσης: Ξεκίνησε η ταυτοποίηση μεταναστών της Μόριας για την εγκατάστασή τους σε νέα δομή

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης