Σε εξέλιξη είναι από το μεσημέρι της Τρίτης, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κυλλήνης και Ζακύνθου, σε μια προσπάθεια να απομακρυνθεί από τις ελληνικές ακτές και να οδηγηθεί σε ασφαλές σημείο, επιχείρηση ρυμούλκησης του μισοβυθισμένου φορτηγού πλοίου «Erol senkaya», που το περασμένο Σάββατο αναποδογύρισε, πιθανότατα από μετατόπιση φορτίου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο καπετάνιος και να αγνοούνται τρία μέλη τού πληρώματος.

Το πλοίο, που μετέφερε 2.200 τόνους πυρηνόξυλο-ελαιοπυρήνα, είχε αναχωρήσει από τη Ζάκυνθο με προορισμό την Τουρκία και συνολικά επέβαιναν σε αυτό 10 άτομα, εκ των οποίων τα έξι διασώθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «κουφάρι» τού μισοβυθισμένου πλοίου, που πιθανόν μέσα σε αυτό να βρίσκονται εγκλωβισμένοι και οι τρείς αγνοούμενοι ναυτικοί, αναμένεται να οδηγηθεί 25 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και εκεί θα γίνει νέα επιχείρηση από ιδιώτες δύτες.

Η όλη επιχείρηση παρακολουθείται από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί στην περιοχή θαλάσσια ρύπανση.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: 
Στην παραλία της Κουρούτας έφτασε το «Εrol Senkaya»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης